Markku Kanervalta harvinainen ulostulo Bosnia ja Hertsegovinan tasoituksesta: ”That’s it”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva harvemmin ottaa ottelun jälkeen tuomarityöskentelyn puheenaiheeksi. Bosnia ja Hertsegovina nousi lisäajan osumalla 1-1-tasapeliin. Bosnian tasoitus ei mennyt Kanervan kommenteista päätellen ihan sääntöjen mukaisesti.

Bosnia sai kovan paineen lisäajalla Suomen boksiin. Pallo pomppi boksissa, kunnes lopulta Edin Džeko antoi keskityksen keskustaan, josta se pudotettiin Smail Prevljakille, joka tykitti pallon ohi Lukas Hradeckyn.

Kanervan mukaan Huuhkajat puolusti tilanteen heikosti, mutta sen lisäksi tilannetta edelsi kyseenalainen ratkaisu ottelun erotuomari Nicholas Walshilta.

– Siellä oli aikamoinen lauma sinipaitaisia maalin edessä ja liian vähän valkopaitaisia. Toki tuomarit tekevät omat ratkaisunsa.

– Mitä itse katsoin tuossa, (Robert) Ivanov oli menossa palloon ja siinä vaiheessa, kun hän on ilmassa, häntä työnnetään kädellä selästä, eikä hän yletä palloon. Tuomarit tekevät omat ratkaisunsa, that’s it. Siitähän ei suoraan vielä tullut maalia, että olisi pitänyt vielä paremmin puolustaa sen jälkeen, Kanerva sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Lisäajan tasoitus tuntui koko joukkueesta pahalta. Tasapeli tuntui tappiolta. Pelitapahtumiin nähden Bosnian tasoitusta ei voinut pitää mitenkään täysin epäreiluna. Varsinkin toisella puoliajalla Bosnia hallitsi peliä.

– Jos katsoo tilastoja, meillä oli maalintekoyrityksiä 12 ja Bosnialla 13. Siihen peilaten tulos oli varmaan ihan oikeutettu. Minuutti ennen loppua vastustaja tekee lisäajalla maalin, se korpeaa kyllä, Kanerva sanoi.

Suomi teki jo tunnin kohdalla vaihtoja, kun keskikentän ankkuri Rasmus Schüller ja Urho Nissilä tulivat vaihtoon. Schüllerin tilalle tuli Thomas Lam ja Nissilän tilalle Robert Taylor. Vaihdon jälkeen Bosnia sai paremmin peliä haltuunsa.

79. minuutilla hyökkäyksestä maalin tehnyt Teemu Pukki ja Robin Lod astelivat vaihtoon. Heidän tilalleen tulivat Marcus Forss ja Benjamin Källman.

– Schüllerilla on ollut takareisikireyttä. Kenenkään pelaajan kohdalla ei oteta riskiä, että tulisi jotain pahempaa. Siinä äkkiä jää muut pelit sitten pelaamatta. Nissilällä oli varoitus alla ja saimme tuoreita jalkoja. Kärjet tekivät kovasti hommia. Källmanin ja Forssin kautta saatiin uutta energiaa kentälle, Kanerva perusteli vaihtoja.

Turkin Superliigassa viime kaudella 16 maalia tehnyt Joel Pohjanpalo istui koko pelin penkillä. Luultavasti Pohjanpaloa säästeltiin ensi tiistain Montenegro-otteluun. Suomi kohtaa Montenegron Olympiastadionilla jo ensi tiistaina.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.