Kapteeni Lukas Hradecky sanoi ääneen sen, mitä varmasti moni suomalainen ajatteli Bosnia-tasapelistä

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Bosnia ja Hertsegovina nousi viime hetken osumalla 1-1-tasapeliin Suomen vieraana. Huuhkajat oli kiinni voitossa aina lisäajan kolmannelle minuutille saakka. Huuhkajien kapteeni Lukas Hradecky sanoi suoraan tuntemuksensa tuloksesta.

– Karvas maku suussa. Näitäkin täytyy ottaa vastaan ja oppia, mutta tällä hetkellä vi*uttaa. Se on päivän selvä, Hradecky sanoi ottelun jälkeen medialle.

Bosnian Smail Prevljak pääsi tykittämään pallon lisäajan kolmannella minuutilla Hradeckyn selän taakse. Osumaa edelsi Suomen heikkoa boksin puolustamista, eikä Hradeckylle jäänyt lopulta mitään mahdollisuuksia.

– 90 minuuttia loistavaa puolustamista, mutta jos tuossa saa pallon haltuun, silloin jotain on mennyt väärin. Hän (Prevljak) sai liian lähellä pallon haltuun. Yritin pitää itseni isona, mutta ei osunut, Hradecky totesi Bosnian maalista.

Suomi oli melko hyvin pelin päällä, vaikkakin toinen puoliaika oli Bosnian hallintaa. Bosnian vaaralliset maalintekoyritykset loistivat poissaolollaan oikeastaan aina lisäajalle asti. Hradecky torjui pari minuuttia ennen tasoitusta Luka Menalon laukauksen alakulmasta.

– Ehkä jos tuo maali olisi tullut 20 minuuttia aikaisemmin, sitten olisi varmaan ollut ihan ansaittu tulos. Bosnia oli vähän niskan päällä toisella puoliajalla. Sääli, ettei saatu tapettua peliä ja tehtyä 2-0-maalia.

– Olisimme olleet tosi tyytyväisiä, jos olisimme raapineet tämän himaan 1-0-tuloksella. Ehkä jos peilaa pelitapahtumia, pystyy tämän tuloksen hyväksymään, Hradecky jatkoi.

Hradeckyn mukaan Olympiastadionin nurmi ei ollut aivan parhaassa terässä.

– Kenttä ei pelannut meidän pussiin, eikä kyllä varmasti Bosniankaan. Olemme tottuneet vähän liian hyvään täällä. Se (nurmi) on ollut aina timanttisessa kunnossa, mutta tänään oli vähän hankalaa.

Kapteeni Hradecky ei vielä ehtinyt puhumaan kopissa joukkuekavereilleen.

– Hiljaistahan siellä on. Tässä on oudosti vielä kolme matsia jäljellä. Tiistaina pitää parantaa.

Hradeckyn kommenteista saattoi myös päätellä, mitä mieltä hän on kesäkuun kovasta Nations League -rypistyksestä. Suomi pelaa neljä ottelua 11 päivään. Huuhkajien seuraava ottelu on jo ensi tiistaina Olympiastadionilla. Silloin vastaan tulee Montenegro.

– Mitä nopeammin saadaan nämä pelattua, sitä nopeammin päästään kaikki ansaituille lomille, Hradecky tokaisi.

LUE MYÖS:

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.