HELSINKI. Huuhkajien ainokainen Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan tuli rangaistuspotkusta. Teemu Pukki viimeisteli varmasti pallon maalin pilkulta, vaikka Bosnian tähtipelaaja Miralem Pjanic yritti vaikuttaa Pukin keskittymiseen.

Suomi sai ensimmäisen puoliajan lopulla VAR-tarkastelun jälkeen pilkun. Rasmus Schüllerin laukaus boksin takaa blokattiin, mutta ottelun erotuomari Nicholas Walsh huomasi videolta, että laukaus blokattiin kädellä.

Historiallinen VAR-tuomio sai Olympiastadionin yleisön hurraamaan. Pukki asteli tuttuun tapaan pallon taakse. Viime marraskuussa Pukki epäonnistui rankkarissaan Bosniaa vastaan Zenicassa. Silloin Bosnian maalivahti Ibrahim Sehic veti pidemmän korren.

Pjanic yritti vielä vaikuttaa Pukin keskittymiseen ja saada itseluottamuksen järkkymään ratkaisevalla hetkellä.

– Pjanic yritti suputella korvaani, että ”vedä sinne samaan nurkkaan”. Päätin vaihtaa siinä sitten kulmaa ja hyvin upposi, Pukki kertoi ottelun jälkeen medialle.

Pukki kertoi, että hänellä on hyvät välit Bosnian maalivahti Sehicin kanssa.

– Viimeksi pelin jälkeen juttelimme hänen (Sehic) kanssaan. Hän on hyvä tyyppi, (Pukin entinen seurakaveri Mario) Francicin kaveri. Pelin jälkeen tossa puhuimme, että nyt on 1-1-tilanne, ja katsotaan jos tulee Bosniassa kolmas kamppailu meidän välillä, Pukki kertoi.

Raskas ja pitkä kausi näkyi Pukin jaloissa toisen puoliajan loppupuolella. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ottikin Pukin vaihtoon 79. minuutilla.

– Lopussa vähän loppui energia. Pitkä kausi alla, mutta olen kyllä valmis pelaamaan tiistaina vaikka avauksessa.

– En kauheasti tykkää ottaa mitään hierontoja, että lepoa vaan. Huomenna palauttava treeni, se on minulle ihan riittävä. Pari päivää kuitenkin aikaa. Kyllä me olemme kaikki tähän tottuneet uriemme aikana, Pukki muistutti.

Bosnian tasoituksen Pukki joutui katsomaan vaihtopenkin puolelta. Smail Prevljak tykitti pitkän paineen päätteeksi pallon Suomen maaliin.

– Ei se ole ikinä kivaa, kun joutuu katsomaan oman joukkueen peliä sivusta. Aika avuton olo siinä on. Stressaava fiilis, Pukki kertasi lopun hetkiä.

Suomi pelaa seuraavaksi tiistaina, jolloin Olympiastadionilla tulee vastaan Montenegro.

LUE MYÖS: