Pikkuhuuhkajien kapteeni ei jää surkuttelemaan isoa pettymystä – näkee usealla pelaajalla tulevaisuuden Huuhkajissa: ”Uskallan väittää niin”

© Kuva: SPL / Jimi Soinila

TURKU. Norjan alle 21-vuotiaiden maajoukkue murskasi Pikkuhuuhkajien EM-kisahaaveet perjantaina, kun se haki tylyn 2-0-vierasvoiton Turun Veritas Stadionilla pelatusta karsintaottelusta.

Vaikka karsinnat päättyivät suureen pettymykseen, voi Pikkuhuuhkajat olla tyytyväisiä karsintataipaleeseensa. Suomi voitti karsintojen aikana muun muassa Itävallan kahdesti ja Kroatian kerran. Pikkuhuuhkajat sijoittui kivenkovassa lohkossa lopulta kolmanneksi ja jätti lohkon voittajasuosikkeihin lukeutuneen Itävallan taakseen.

Jututimme pelin jälkeen Pikkuhuuhkajien ykkösvahtina sekä kapteenina karsintojen aikana toiminutta Viljami Sinisaloa. Valioliigaseura Aston Villan sopimuspelaajiin kuuluva Sinisalo oli isosta pettymyksestä huolimatta ylpeä joukkueesta.

– Iso pettymys tänään, mutta tästä eteenpäin ja ei voi jäädä tätä miettimään sen enempää kuin ehkä tämän illan. Asiat meni nyt näin tällä kertaa, hyvä yritys oli ja isot pisteet koko meidän jengille, Juhalle [Malinen] ja koko henkilökunnalle. Ilman heitä ei oltaisi saatu mitään aikaan, Sinisalo sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Osalle Suomen pelaajista perjantain Norja-ottelu jäi viimeiseksi peliksi juniorimaajoukkuetasolla. Sinisalo on vakuuttunut siitä, että useampi Pikkuhuuhkajien pelaaja nähdään tulevaisuudessa Huuhkajissa.

– Uskallan väittää, että näitä samoja naamoja tullaan näkemään A-maajoukkueessa. Siinä tammikuun maajoukkueleirillä, joka peruttiin, olisi jo ollut tietty määrä pelaajia tästä ryhmästä, Sinisalo kertoo.

– Tämä oli hyvä sakki ja toivottavasti mahdollisimman monta pelaajaa nähdään niissä merkeissä sitten tulevaisuudessa.

Pitkä ja raskas kausi on nyt paketissa ja Sinisalo pääsee vihdoin loman viettoon. Lomasuunnitelmat ovat jo ainakin ensimmäisen viikon osalta tehty.

– Huomenna [lauantaina] on tarkoitus lähteä Kreikan saarille Santorinille lomailemaan ja vähän nauttimaan sellaisesta muusta elämästä kuin jalkapallosta. Siellä tulee oltua viikko ja sen jälkeen aika äkkiä tuleekin jo juhannus, ja saattaa tulla lähtö takaisin Englantiin valmistautumaan ensi kauteen, huippulupaava suomalaisvahti kertoi.

LUE MYÖS:

Mico Tuominen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.