PSG:n valmentajakysymys ratkaistu – ostaa sopimuksen kymmenellä miljoonalla ulos

© Kuva: Getty Images

Ranskalaislehti L’Équipe kertoo, että Paris Saint-Germainin valmentajakysymys on ratkaistu. Joukkuetta valmentaa ensi kaudella 55-vuotias ranskalainen Christophe Galtier. PSG:n on määrä vahvistaa Galtierin sopimus lähipäivien aikana.

Galtier valmensi viime kaudella Nicea, ja hänellä oli voimassa oleva sopimus seuran kanssa myös kahdesta seuraavasta kaudesta. Niinpä PSG maksaa Nicelle sopimuksen purusta korvauksen. L’Équipen mukaan purkusumma on noin kymmenen miljoonaa euroa.

PSG:n ja Nicen, ja samoin PSG:n ja Galtierin välillä kaikesta on jo sovittu. Valmentajanimityksen virallistaminen riippuu enää vain siitä, milloin entisen valmentajan Mauricio Pochettinon kanssa päästään sopimuksen purusta sopuun. PSG käy neuvotteluja Pochettinon asianajajien kanssa siitä, millainen olisi sopiva irtisanomiskorvaus. Aiemmin on puhuttu 15 miljoonan euron erokorvauksesta, mutta nyt neuvottelut junnaavat.

Galtierista tulee PSG:n kolmas ranskalainen valmentaja seuran qatarilaisomistuksen aikakaudella. Aiemmat olivat joukkuetta vuosina 2011-2012 valmentanut Antoine Kombouaré sekä vuosina 2013-2016 valmentanut Laurent Blanc.

Lähes koko pelaajauransa Ranskassa pelannut Galtier valmensi ennen Nicea Saint-Étienneä (2009-2017) ja Lilleä (2017-2021). Hänet on valittu kolme kertaa Ligue 1:n vuoden valmentajaksi. Tärkein meriitti on luonnollisesti Ligue 1:n mestaruus kaudella 2020-2021, mutta lisäksi hän valmensi Nicen tällä kaudella Ranskan Cupin finaaliin ja Saint-Étiennen kaudella 2012-2013 Liigacupin mestariksi.

Galtierista on tulossa kaikkiaan seitsemäs PSG:n valmentaja vuonna 2011 alkaneen QSI Sportsin omistajuuden aikana.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.