Entinen huippumaalivahti sai tuomion rattijuopumuksesta – sammui autoonsa kaksosten ollessa takapenkillä

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain naisten A-maajoukkueen pitkäaikainen huippumaalivahti Hope Solo on saanut tuomion rattijuopumuksesta. Viikonloppuna 41 vuotta täyttävän Solon tuomiosta kertoo muun muassa New York Times.

Solo kuljetti autoaan päihtyneenä 31.maaliskuuta. Hänet löydettiin sammuneena ratin takaa Walmart-kaupan parkkipaikalta Winston-Salemin kaupungissa Pohjois-Carolinassa. Solon kaksi pientä lasta nukkuivat tuolloin auton takapenkillä. Auton moottori oli käynnissä.

Solo myönsi maanantaina käydyssä oikeuskäsittelyssä syyllisyytensä rattijuopumukseen. Hänellä oli veressään alkoholia kolme kertaa yli sallitun rajan, 2.4 promillea. Solon löytänyt poliisi huomasi naisen hengityksen haisseen voimakkaasti alkoholille, mutta Solo kieltäytyi puhallustestistä. Solo pidätettiin, ja alkoholitesti toteutettiin lopulta verinäytteenä.

Solon tuomioksi luettiin kahden vuoden ehdollinen vankeustuomio. Tuomion ehdonalaisuuden mahdollisti sen, että Solo vietti jo huhtikuussa 30 päivää kuntoutumiskeskuksessa.

Ehdollisen tuomionsa aikana Solon on sitouduttava tapaamaan oikeuden hyväksymää riippuvuusasiantuntijaa ja haettava hoitoa alkoholismiinsa. Hän joutuu myös luopumaan ajokortistaan.

Soloa syytettiin myös lapsen laiminlyönnistä ja viranomaisen vastustamisesta, mutta noista syytteistä luovuttiin käsittelyn yhteydessä.

– Olen aliarvioinut sen, kuinka tuhoisa osa elämääni alkoholista on tullut. Tein valtavan virheen. Helposti elämäni suurimman virheen, Solo kirjoitti pitkässä Twitter-viestissään maanantaina (viesti on luettavissa kokonaisuudessaan jutun lopussa).

Hope Soloa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista naispuolisista jalkapallomaalivahdeista. Hän voitti USA:n maajoukkueessa olympiakultaa vuosina 2008 ja 2012 sekä MM-kultaa vuonna 2015. Kaksi kertaa hänet valittiin myös MM-turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Maailman parhaaksi maalivahdiksi Solo valittiin neljästi peräkkäin vuosina 2012-2015.

Solo pelasi vuosina 2002-2016 kaikkiaan 202 A-maaottelua. Hänen maajoukkue- ja pelaajauransa päättyi elokuussa 2016 sen jälkeen, kun Solo haukkui Ruotsin maajoukkuetta ”joukoksi pelkureita”, Ruotsin pudotettua USA:n olympialaisten puolivälierissä. USA hyllytti Solon kommenttien jälkeen.

Solon aviomies Jerramy Stevens sai niin ikään tuomion rattijuopumuksesta, tammikuussa 2015. Pariskunnan lapset syntyivät maaliskuussa 2020. Sekä Soloa että Stevensiä on epäilty taannoin myös pahoinpitelystä, mutta kumpikaan ei saanut tapauksista tuomiota.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.