Erling Hålandin sihti oli pahasti hukassa debyyttipelissä – näin kommentoi Man Cityn manageri Pep Guardiola

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn tähtihankinnan, hyökkääjä Erling Hålandin virallinen debyytti uudessa joukkueessaan ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

Norjalaiskärki hankittiin Cityyn tänä kesänä 60 miljoonalla eurolla Borussia Dortmundista, jolle hän teki 88 ottelussa yhteensä 85 maalia. Lauantain Community Shieldissä Liverpoolia vastaan Hålandin, 22, ruuti oli kuitenkin märkää.

Tilastopalvelu FotMobin mukaan Hålandin maaliodottama Liverpoolia vastaan oli 1.04, mutta hänelle ei osumia kirjattu. Håland hukkasi kaksi isoa tekopaikkaa, joista varsinkin jälkimmäisen hän halunnee unohtaa nopeasti. Norjan maajoukkuetähdellä oli toisen puoliajan lisäajalla loistosauma kaventaa peli, mutta hän tälläsi pallon muutaman metrin päästä ylärimaan.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ei ollut kuitenkaan huolissaan Hålandin hassaamista maalipaikoista. Espanjalaisluotsin mukaan oli positiivista, että Håland löysi itsensä usein vaarallisilta tonteilta.

– Hänellä oli paikkoja. Kaksi tai kolme avausjaksolla ja yksi ottelun lopussa. Hän oli aina paikalla, kommentoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

Guardiolalta kysyttiin, miten hän aikoo käsitellä Hålandin loppuhetkien hutipotkun norjalaishyökkääjän kanssa.

– Hän on vahva, toisella kerralla hän laittaa sellaisesta paikasta sisään. Se tapahtui, se on jalkapalloa. Hän oli maalintekopaikalla. Häneltä hylättiin yksi maali, koska pallo oli käynyt viivan yli.

– Hän taisteli paljon ja teki liikkeitä. Hänen on hyvä nähdä uuden maan ja uuden sarjan todellisuus. Hän oli maalipaikoilla, mutta tänään hän ei onnistunut maalinteossa, mutta jonain toisena päivänä hän onnistuu. Hän on uskomattoman lahjakas ja hän onnistuu vielä siinä.

Myös vastustajan leirissä nähtiin tähtihyökkääjän virallinen debyytti, kun Benficasta 75 miljoonalla eurolla Liverpooliin siirtynyt Darwin Núñez, 23, pääsi kentälle tunnin kohdalla. Uruguaylaishyökkääjän ensiottelu sujui tehokkaissa merkeissä, sillä hän oli hankkimassa Liverpoolin voittomaaliin johtanutta rangaistuspotkua ja hän viimeisteli itse punapaitojen kolmannen osuman.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.