FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on osallistunut Helsingin IFK:n pelastustalkoihin ostamalla lippuja joukkueiden väliseen Veikkausliigan otteluun.

HIFK julkaisi kesäkuun puolivälissä vakavan tiedotteen seuran taloustilanteesta, jossa kerrottiin, että joukkue ei välttämättä pysty pelaamaan kautta loppuun.

Kaksi viikkoa myöhemmin HIFK Fotboll Ab:n puheenjohtaja ja pääomistaja Heikki Pajunen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että tilanne on edennyt positiivisempaan suuntaan, mutta on yhä vakava.

– Jos tämä jatkuu samalla sykkeellä, näyttää hyvältä. Tilanne on edelleen vakava, siitä ei pääse mihinkään, mutta myös positiiviset merkit ovat vahvoja. Nyt on kyse siitä, kumpi näistä on voimakkaampi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tästä selvitään, kommentoi Pajunen.

Tainio ei luonnollisesti itse tarvitse lippuja lauantain Bolt Arenalla pelattavaan otteluun, mutta hän toivoo niiden kelpaavan ystävilleen.

– Olen käynyt lippukaupoilla eli hankkinut lippuja lauantain otteluun. Halusin olla näin mukana tukemassa HIFK:n tilannetta jalkapallon ystävänä. Ilman muuta olen mukana näissä talkoissa. HIFK on hieno ja perinteikäs seura, Tainio kertoo HIFK:n sivuilla.

– Toivon mukaan mahdollisimman moni vastaa tuohon lippukutsuun myöntävästi. Mitä enemmän väkeä, sitä parempi tunnelma. Ja meidän otteluissamme on perinteisesti ollut hyvä tunnelma muutenkin. Lippuja hankkimalla tuen tietysti lauantain vastustajaa, mutta tuon samalla katsomoon Hakaa kannattavia tyyppejä, Tainio naureskelee.

HIFK on viikonloppuun lähdettäessä Veikkausliigan jumbosijalla, viisi pistettä perässä IFK Mariehamnia. Haka taas majailee sarjataulukossa kahdeksantena.