Liverpool tiedotti perjantaina tehneensä jatkosopimuksen Mohamed Salah’n kanssa.

Englantilaismedian mukaan kyseessä on kesään 2025 kestävä jatkosopimus, ja Salah tienaa uuden sopimuksensa myötä 400 000 euroa viikossa. Hän on Liverpoolin seurahistorian parhaiten palkattu pelaaja.

30-vuotiaan hyökkääjän ja Liverpoolin väliset jatkosopimusneuvottelut eivät olleet helpoimmasta päästä.

Liverpool teki pelaajalleen ensimmäisen jatkosopimustarjouksen jo pitkän aikaa sitten, mutta Salah hylkäsi sen. Liverpool tarjosi tuolloin hänelle 15 prosentin palkankorotusta, mutta se ei riittänyt Salah’lle. Sittemmin Liverpool paransi tarjoustaan ja Salah hyväksyi sen.

Salah on edustanut Liverpoolia viiden vuoden ajan. 254 ottelussa on syntynyt komeat 156 maalia ja 63 maalisyöttöä.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp oli hyvin tyytyväinen Salah’n jatkosopimuksen varmistuttua. Klopp kertoi mietteensä avainpelaajansa uudesta sopimuksesta Liverpoolin verkkosivuilla.

– Olen todella, todella onnellinen. Tämä on paras päätös niin meille kuin hänellekin. Salah kuuluu joukkueeseemme. Tämä on hänen seuransa. Tietenkin jatkosopimuksen syntyminen on ottanut aikaa ja se on täysin normaalia. Parhaita asioita kannattaa aina odottaa. Salah on yksi maailman parhaista pelaajista. On vain normaalia, että jatkosopimuksen syntyminen otti aikaa, kun puhutaan tuon tason pelaajasta.

– Olen varma siitä, että Salah’n parhaat vuodet ovat vasta tulossa. Ja se kertoo kaiken oleellisen hänestä, sillä ensimmäiset viisi vuotta ovat sujuneet legendan tavoin.