SJK kohtasi tallinnalaisen FC Floran Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa torstaina. Vaisun vierasesityksen jälkeen SJK lähti kotiotteluunsa 0–1-tappioasemasta mutta voitti 4–2 ja pääsi näin ollen jatkoon. Kuten Liverpool AC Milania vastaan Mestarien liigan loppuottelussa 2005, SJK oli viimeisellä puoliajalla yhteismaaleissa 0–3-häviöllä ja onnistui kääntämään epätoivoiselta näyttäneen tilanteen edukseen. SJK:lle voitto oli sen seurahistorian ensimmäinen eurocupeissa.

Flora karkasi yhteistuloksessa 2–0-johtoon ennen kuin peli oli ehtinyt vanheta kymmentä minuuttia. Michael Lilander leikkasi oikealta laidalta keskustaan ja veti kaukolaukauksen oikeaan yläkulmaan. Osuman näyttävyys oikeutti tuuletuksen, jossa Lilander osoitti sukunimeään paidan selkämyksessä. Maalin jälkeen Flora passivoitui ja ryhtyi turvaamaan johtoasemaansa, eikä SJK kyennyt luomaan jatkuvaa uhkaa vastustajansa maalille. Maaliodottama lähenteli nollaa.

Jos pelin alku sujui huonosti, ei valmistautuminen puoliajalla tuottanut sen parempaa tulosta. Kahden pelatun minuutin jälkeen Flora-hyökkääjä Henri Ojamaan keskitys laidasta karkasi kohti maalivahti Jesse Östiä. Östille sattui sysimusta hetki, ja hän rähmi pallon sisään.

SJK ei luopunut toivosta. Seinäjokelaiset kavensivat rangaistuspotkusta 59. minuutilla. Vaikka erikoistilanne tuli hieman köykäisesti, ei Jake Jervis sillä päätään vaivannut, vaan sijoitti pallon kylmäverisesti keskelle maalia. Seitsemän minuuttia myöhemmin Jervis löysi tilaa maalin edestä ja iski kauniin hyökkäyksen päätteeksi 2–2-maaliin.

SJK jatkoi painostustaan. Konkreettisesti tämä johti muun muassa siihen, että Ken Kallaste lensi ansaitusti ulos kahden keltaisen jälkeen. Hiljalleen muidenkin Flora-pelaajien paristot tyhjenivät. SJK kiri yhteistuloksessa tasoihin, kun viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Jervis täydensi hattutemppunsa puttaamalla Pyry Hannolan keskityksen sisään. Viimeiset kymmenen minuuttia ennen jatko-ottelua Flora rimpuili mukana yrittäen selviytyä minuutista seuraavaan. Karl-Romet Nömm piti torjunnoillaan Floraa pystyssä.

Voittonsa SJK varmisti 113. minuutilla, jolloin Ville Tikkasen boksin ulkopuolelta lähtenyt maaliyritys kiersi oikeaan alakulmaan. Kaksi minuuttia aiemmin Floran Sergei Zenjov oli ajettu suihkuun punaisella kortilla.

SJK kohtaa norjalaisen Lillestrømin toisella karsintakierroksella. Lillestrøm on kotimaassaan Eliteserienissä toisella sijalla tasapisteissä sarjakärki Molden kanssa.

Muokattu 14.7. klo 22.06: Lisätty maininta tuloksen historiallisuudesta.