HIFK:ssa kuohuu. HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström jätti seuran eilen, tiistaina. Myöhemmin tiistai-iltana HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Pajunen kommentoi Fabrizio Piccaretaa koskevia huhuja.

HIFK ei ole vielä tiedottanut millään tavalla Lönnströmin lähdöstä. Asia tuli ilmi tiistaina Hufvudstadsbladetin uutisesta, jossa Lönnströmia haastateltiin. Seuran nettisivuilta Lönnströmin nimi on kuitenkin jo kadonnut.

Lönnström oli pitkään sairaslomalla jouduttuaan osittain myös sivuraiteille HIFK:n toimistolla. Lönnström oli tuomassa äkkilähdön tehneen Bernardo Tavaresin tilalle Piccaretaa seuran uudeksi päävalmentajaksi alkukaudesta, mutta valinta kohdistui lopulta Mixu Paatelaiseen. Urheilutoimenjohtajana työskennellyt Lönnström käytännössä sivuutettiin päätöksenteosta.

Heinäkuussa Piccareta kertoi MTV Urheilulle, että hän oli tehnyt jo sopimuksen HIFK:n kanssa ennen Paatelaisen palkkaamista. MTV kertoi myös nähneensä Piccaretan allekirjoittaman sopimuksen. MTV kertoi samalla, että Piccareta vaatisi korvauksia HIFK:lta sopimusrikkomuksesta.

[readmore from=hifk]

Aihe nousi jälleen esiin, kun Helsingin Sanomat haastatteli Lönnströmiä tiistaina. HS:n lähteiden mukaan HIFK:n hallitus oli hyväksynyt, että Piccareta olisi seuran uusi päävalmentaja.

Pajunen kiisti tiistaina medioiden väitteet sopimuksen pätevyydestä.

– Mediassa tänään liikkuneisiin huhuihin kommentti: HIFK Fotboll AB:n hallitus ei ole hyväksynyt ja allekirjoittanut Piccaretan kanssa sopimusta. Olemme saaneet ehdotuksen, jota ei ole hyväksytty, Pajunen kirjoitti Twitterissä.

HIFK julkaisi myöhemmin keskiviikon aikana vielä virallisen tiedotteen samasta aiheesta.

– HIFK:n johto oikaisee julkisuudessa olevaa väitettä siitä, että seuran hallitus olisi hyväksynyt F. Piccaretan sopimuksen ja sitten pyörtänyt päätöksensä. Tämä ei pidä paikkaansa: Piccaretan sopimuksesta tehtiin ehdotus, jota ei hyväksytty saati allekirjoitettu, sillä valintaprosessi oli kesken, tiedotteessa luki lyhyesti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Heikki Pajunen

@pajunenheikki
Mediassa tänään liikkuneisiin huhuihin kommentti:

HIFK Fotboll AB:n hallitus ei ole hyväksynyt ja allekirjoittanut Piccaretan kanssa sopimusta. Olemme saaneet ehdotuksen, jota ei ole hyväksytty. @HIFKedustus

LUE MYÖS:

Muokattu 17.8. klo 13.28: Lisätty HIFK:n virallisesti tiedotteesta maininta.