Koomiset pelaajamarkkinat: Barcelonan ylijäämäpuolustajan hinta lähes nelinkertaistui Valioliigan keskikastissa

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Marc Cucurella siirtyi kymmenen vuotta sitten Espanyolin junioreista naapuriseura Barcelonan tarunhohtoiseen La Masia -akatemiaan.

Vuonna 2018 tie vei ensimmäiselle lainalle, Eibariin. Sen jälkeen matka jatkui lähtöruudun kautta Getafeen. Tätä nykyä 24-vuotiaalla pelaajalla on tilillään yli 100 ottelu La Ligaa, joista ei ainuttakaan Barcelonan paidassa.

Kesällä 2021 ura kääntyi, kun katalonialaiset hankkiutuivat viimein Cucurellasta eroon pysyvällä sopimuksella; siirto Brightonin tapahtui 18 miljoonan euron kaupalla.

Viime kausi Valioliigassa sujui vähintäänkin hyvin; yhdeksänneksi taulukossa lopulta päätyneen Albionin pakki oli huhujen mukaan pitkään siirtymässä hallitsevan mestariseura Manchester Cityn riveihin. Rannikkoseudulla osataan kuitenkin tinkiminen melkoisen hyvin; City vetäytyi Cucurellan hankinnasta katsottuaan tämän pyyntihinnan liian korkeaksi.

Lontoon suunnalla uusien omistajiensa turvin operoivalle Chelsealle hintalappu ei ollut ongelma. Blues vahvisti perjantaina hankkineensa puolustajan peräti 65,3 miljoonalla eurolla. Epäilemättä hymysuin tapahtuneella matkallaan pankkiin Brighton julkisti lainanneensa Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuetoppari Levi Colwillin juurikin Chelseasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.