Maailman kallein puolustaja, Manchester Unitedin Harry Maguire, pysyy otsikoissa viikosta toiseen eikä tämä viikko tee poikkeusta.

Yleensä Maguire on noussut otsikoihin heikkojen peliesitystensä johdosta, mutta nyt hänen ympärillään liikkuu melko älyttömältä kuulostava siirtohuhu.

Daily Mail uutisoi viikonloppuna, että Chelsea harkitsisi vakavasti Maguiren värväämistä, mikäli lontoolaisseura ei saa hankituksi Wesley Fofanaa Leicesteristä.

Chelsea on tehnyt jo kaksi jättitarjousta Fofanasta, mutta edes 70 miljoonan punnan tarjous ei kelvannut Leicesterille. Kolmas tarjous on suunnitteilla, joka saattaa olla suurempi kuin Man Unitedin Maguiresta maksama 80 miljoonaa puntaa.

Leicesterin manageri Brendan Rodgers on toistuvasti ilmoittanut, että Fofana ei ole kaupan – ei millään hinnalla. Jos Leicester pitää päänsä kylmänä eikä myy Fofanaa edes mahdollisella maailmanennätyssummalla, on brittitabloidin mukaan mahdollista, että Chelsea hankkisi Maguiren.

Chelsean kiinnostus Maguirea kohtaan kuulostaa niin älyttömältä huhulta, että se ei voi pitää paikkaansa. Vai voiko sittenkin?

On totta, että Maguire on pelannut heikosti viime kaudesta lähtien. Faktaa on myös se, että sitä ennen hän oli yksi EM-kisojen parhaista, ellei jopa paras toppari. Alla oli myös todella hyvä kausi Valioliigassa.

Kyseessä ei siis todellakaan ole huono toppari, vaan toppari, joka on menettänyt itseluottamuksensa. Siitäkin huolimatta hän on säilyttänyt paikkansa Englannin A-maajoukkueen avauksessa – ja on pelannut siellä paremmin kuin seurajoukkueessa.

Siihenkin on syynsä.

Maguire on ajautunut Manchester Unitedissa tekemättömän paikan eteen. Hän kantaa kapteeninnauhaa ja jopa omat fanit ovat kääntyneet häntä vastaan. Näyttää siltä, että hänelle ei enää anneta edes mahdollisuutta onnistua – kaikkea muuta kuin ideaalitilanne pelaajalle.

Mutta miksi Chelsea haluaisi alavireisen Maguiren?

Ehkä Chelseassa ajatellaan, että maisemanvaihto voisi piristää Maguirea – ja hyvin todennäköisesti näin kävisikin. Lisäksi Chelsean manageri Thomas Tuchel suosii kolmen topparin linjaa, joka on vähemmän virhealtis ja sopii Maguirelle paremmin – ainakin Englannin maajoukkuepelien perusteella.

Chelseassa Maguire ei myöskään kantaisi samanlaista taakkaa harteillaan kuin Manchester Unitedissa. Jo pelkästään se saattaisi saada Maguiren uran uuteen kukoistukseen.

Sitäkään ei sovi unohtaa, että Chelseassa hänen vierellään pelaisivat kaiken nähnyt ja kokenut Thiago Silva ja Kalidou Koulibaly. Keskikentän pohjalla luutisivat Jorginho sekä N’Golo Kanté. Eli siis huomattavasti paremmat pelaajat kuin Man Unitedissa – kaikella kunnioituksella Victor Lindelöfiä, Scott McTominayta ja Frediä kohtaan.

Asiaa kun pohtii syvemmin, ei Harry Maguiren hankinta välttämättä olisikaan niin huono ratkaisu Chelsealta, vaikka se lähtökohtaisesti surkuhupaisalta kuulostaakin. Ja vaikka itsekin olen kritisoinut Maguirea kovin sanakääntein, väitän, että hänen siirtonsa Chelseaan olisi hyödyksi kaikille kolmelle osapuolelle.

Futisjumalat, toteuttakaa tämä siirto!