Erling Haaland siirtyi kesällä Borussia Dortmundista Manchester Cityyn noin 60 miljoonan euron siirtosummalla.

Haaland ehti edustaa Dortmundia kahden ja puolen vuoden ajan. Haaland pelasi Dortmundissa 89 ottelua, joissa syntyi yhteensä jopa 86 maalia ja 23 maalisyöttöä.

Norjalaiskärki on pelannut uudessa seurassaan Manchester Cityssä kahdeksan ottelua ja tehnyt niissä 12 maalia.

Dortmundissa pelatessaan Haaland oli jatkuvien siirtohuhujen kohteena. Dortmundin pelaajat, valmentajat ja seurajohdon jäsenet joutuivat toistuvasti vastaamaan median kysymyksiin liittyen Haalandin tulevaisuuteen.

Dortmundin urheilutoimenjohtaja Sebastian Kehl käväisi Sport Bildin haastattelussa ja puhui Haalandista. Kehlin mukaan Haalandin ympärillä pyöri niin suuri mediashow, että se aiheutti joukkueelle vaikeuksia.

– Loppujen lopuksi Haaland-tapauksesta tuli ongelma pukukopille. Vaikka aina halusimme Haalandin jäävän Dortmundiin ja hän menestyi täällä, lopulta siitä tuli ylimääräinen painolasti joukkueelle ja seuralle. Haalandista puhuttiin kaikkialla. Seuran ulkopuolella kaikki oli keskittynyt vain Haalandiin. Lopulta oli oikea aika kaikille osapuolille tehdä siirto. Olemme onnellisia Erlingin puolesta, Kehl viittasi hyökkääjän upeaan alkukauteen.

– Tietenkin olisimme toivoneet hänen jäävän. Hän on todella hyvä tyyppi.