Harry Maguiren otteet ovat puhuttaneet jo pidemmän aikaa. Yksi maailman kalleimmista puolustajista ei ole varsinaisesti vakuuttanut viime aikoina seura- eikä maajoukkuetasolla.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on toistuvasti valinnut Manchester United -topparin joukkueeseensa, mitä on ihmetelty ympäri maailmaa.

Jari Litmanen ei ymmärrä, mitä Southgaten päässä liikkuu.

– En ollut vähään aikaan Harry Maguiren pelejä nähnyt. Olin nyt ihan virtaa täynnä, että annan taas yhden uuden mahdollisuuden. 0-1 Saksalle tuli niin, että [Eric] Dier antoi toppari-toppari-syötön Maguirelle, Maguire antoi jääkiekkotermein vastustajalle lapaan, 1v1 ja rankkari. Näin sen useamman kerran hidastuksena. Tuolla tasolla ei enää odota tuollaista, Litmanen sanoo Unibetin Auvinen & Litmanen -podcastissa.

– No, virheitä sattuu kaikille. Sitten 0-2 Saksalle. Maguire oli itse hyökkäämässä. Ehkä hänellä oli tullut ajatus, että nyt on se sauma. No hän kuitenkin menettää hyvin amatöörimäisesti, tulee vastahyökkäys ja Kai Havertz vetää takayläkulmaan.

– Muistan itse [Maguiren virheitä] useamman vuoden aikana Manchester Unitedista ja maajoukkueesta. Kuinka kauan tämä yksi pelaaja Harry Maguire saa mahdollisuuden? Niin kauan kuin Harry Maguire on kentällä, hän on ennen kaikkea riski omalle joukkueelleen ja mahdollisuus vastustajalle.

– Southgate oli itse saman pelipaikan pelaaja. Ymmärtäisin, jos siellä olisi joku entinen keskushyökkääjä valmentajana, joka ei olisi kiinnostunut keskuspuolustajan roolista. Mutta kun hän [Southgate] tietää nämä vaatimukset.

– Englannin pitäisi näistä muutamista pelaajista [päästä eroon], enkä viitsi edes muista [kuin Maguiresta] aloittaa. Omaa hautaansa Englanti kaivaa.

Kuuntele koko podcast-jakso tästä.