Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki myöntää, että hän olisi halunnut lähteä kesällä Norwichista.

Pukki, 32, pelaa Norwichissa parhaillaan viidettä kauttaan, ja hän on ollut jokaisella Englannin-sesongillaan joukkueensa paras maalintekijä.

Vaikka Pukki on henkilökohtaisella tasolla onnistunut kaudesta toiseen, on Norwichin taival ollut hänen aikanaan yhtä vuoristorataa. Pukki on kokenut sarjanousun tai -putoamisen jokaisella kaudellaan Englannissa, kun Norwich on sahannut Mestaruussarjan ja Valioliigan väliä.

Viime kauden päätteeksi Norwich putosi jälleen pääsarjasta, mutta Pukki olisi halunnut jatkaa Valioliigassa. Norwich käytti kuitenkin hänen sopimuksessaan olleen jatko-option, mikä tarkoitti, että Pukki ei voinut lähteä seurasta kesällä ilmaiseksi.

Yksikään seura ei tehnyt Pukista sellaista tarjousta, jonka Norwich olisi ollut valmis hyväksymään, joten Suomen maajoukkuehyökkääjä jäi Kanarialintujen riveihin – ainakin täksi kaudeksi. Optio pidensi Pukin sopimusta vuodella, joten hän on ensi kesänä vapaa siirtymään muualle ilman siirtokorvausta, ellei uutta diiliä synny.

– On ajateltava sitä, mikä on omaksi parhaaksi. Minusta tuntui, että olin pärjännyt riittävän hyvin jatkaakseni pelaamista Valioliigasta, mutta siirto ei toteutunut, kommentoi Pukki Pink Unin mukaan.

– Yksikään joukkue ei tehnyt tarjousta, joka olisi riittänyt Norwichille. Luulen, että agenttini sanoi sen myös. Kunnioitan sopimustani, enkä aio aiheuttaa ongelmia

– Minulla oli sellainen tunne, että haluan kokeilla jotain muuta, mutta sitä ei tapahtunut, ja olen täysin keskittynyt täällä pelaamiseen.

Pukin tulevaisuus on jatko-optiosta huolimatta tapetilla taas varsin pian, sillä hän voi tammikuusta lähtien neuvotella Englannin ulkopuolisten seurojen kanssa esisopimuksesta.

Huuhkajien kaikkien aikojen maalintekijä sanoi, että hän keskittyy kauden loppuun saakka täysillä Norwichiin, mutta jatkosuunnitelmiaan hän ei valottanut.

– Olen aina tuntenut rakkautta täällä ja olen pelannut urani parasta jalkapalloa täällä, joten nautin täällä pelaamisesta. Nyt keskityn tähän kauteen.

– Kauden lopussa tapahtuu, mitä tapahtuukin. Keskityn vain siihen, että saamme Norwichin takaisin Valioliigaan.

Keskiviikkona Pukki avitti joukkueensa nousutavoitetta kahdella maalilla, kun Norwich voitti Bristol Cityn 3-2. Pukki pelasi kuusi ensimmäistä sarjaotteluaan maaleitta, mutta kahdessa viime pelissä osumia on tullut yhteensä kolme kappaletta.

– Se tuntuu hyvältä, voittaminen on aina hyvä juttu. Me emme ehkä olleet parhaimmillamme, mutta ainakin saimme kolme pistettä, ja minä olen tietysti iloinen kahdesta maalistani. Tuntuu hyvältä päästä taas maalien makuun, kommentoi Pukki Norwichin sivuilla.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Tonight's 𝗣𝗹𝗮𝘆𝗲𝗿 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵, as voted for by you, is Teemu Pukki!

#NCFC