Luis Suárez jää vuodenvaihteessa vapaaksi agentiksi, kun hänen sopimuksensa Nacionalin kanssa päättyy.

Uruguayssa Nacionalin kanssa menestystä niittänyt Suárez on siirtymässä MLS-seura Los Angeles Galaxyyn. Suárez on jo allekirjoittanut esisopimuksen LA Galaxyn kanssa.

Suárez osallistuu Uruguayn A-maajoukkueen kanssa marras-joulukuussa pelattavaan MM-lopputurnaukseen, jonka jälkeen hänen on määrä siirtyä LA Galaxyn riveihin.

AS:n saamien tietojen mukaan siirrossa on kuitenkin pieni ongelma – nimittäin LA Galaxyn nykyinen hyökkääjä Chicharito Hernández.

Chichariton sopimuksen olisi pitänyt päättyä tähän kauteen, mutta toisin kävi. Lehden mukaan sopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan sitä jatketaan automaattisesti ensi kaudelle, jos Chicharito tekee yli 11 maalia MLS:ssä ja pelaa ainakin 60 prosenttia kaikista mahdollisista minuuteista. LA Galaxyn seurajohto ei uskonut Chichariton rikkovan rajapyykkiä, mutta kokenut meksikolaiskärki on pelannut nappikauden ja viimeistellyt jo 18 maalia MLS:ssä.

Chichariton ja Suárezin on siten määrä pelata yhdessä ensi kaudella LA Galaxyssa, vaikkei se ollutkaan alun perin seurajohdon suunnitelma. LA Galaxy on pelannut merkittävän osan kaudesta yhdellä kärjellä, joten muodon on muututtava ensi kaudeksi.

LA Galaxy kohtaa MLS:n läntisen konferenssin välierissä paikallisvastustaja LAFC:n.