Major League Soccerin Inter Miami on luottavainen mahdollisuuksistaan hankkia Lionel Messi, kertoo Athletic.

Argentiinan maajoukkuekapteenin tulevaisuus on täysin auki, sillä hänen sopimuksensa Paris Saint-Germainissa päättyy tämän kauden jälkeen.

PSG yrittää tiettävästi kaikin voimin tarjota Messille, 35, jatkosopimusta, mutta huhujen mukaan myös Barcelona haluaisi entisen tähtipelaajansa takaisin. Messi oli edustanut Barcelonaa koko ammattilaisuransa ajan, mutta viime vuonna hän siirtyi talousvaikeuksista kärsivästä Katalonian suurseurasta Pariisiin.

Athleticin mukaan Inter Miami on mainituista vaihtoehdoista pisimmällä keskusteluissaan Messin kanssa. MLS-seurassa ollaan jopa niin varmoja diilin toteutumisesta, että siellä odotetaan jo Messiä, jonka allekirjoitusta he odottavat sopimuspapereihin ”lähikuukausina”.

Inter Miamin ja Messin leirin neuvottelut ovat jatkuneet jo parin vuoden ajan. Jorge ja Jose Mas – veljekset, jotka omistavat Inter Miamin yhdessä David Beckhamin kanssa – johtavat neuvotteluja, ja he ovat pitäneet lukuisia tapaamisia Messin isän kanssa.

Neuvottelujen odotetaan jäävän tauolle marraskuussa alkavien MM-kisojen ajaksi, mutta niiden odotetaan jatkuvan ensi vuoden alussa, jolloin Messi voi jo solmia esisopimuksen Inter Miamin kanssa, ellei hän tee uutta diiliä PSG:n kanssa.

Inter Miamissa on aina tiedetty, että siirtyminen heidän kaupunkiinsa on houkutteleva vaihtoehto Messin perheelle, joka omistaa siellä jo kiinteistön. Lisäksi Miamin yhteydet Etelä-Amerikkaan ovat vahvat.