HJK taisteli kynsin ja hampain pisteistä jättiseura AS Romaa vastaan torstai-iltana Eurooppa-liigassa jääden kuitenkin maalin päähän. HJK onnistui tasoittamaan ottelun ikimuistoisella osumalla, mutta maali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen.

HJK sai ottelun toisen kulmapotkunsa 79. minuutilla. Lucas Lingman lähetti tuttuun tapaan pallon kulmalipulta kohti maalia. Roman puolustus sai purettua tilanteen selville vesille.

HJK:n laitapelaaja David Browne oli kuitenkin eri mieltä. Browne juoksi määrätietoisesti kohti palloa ja tykitti noin 35 metristä suoraan vastapalloon.

Pallo lähti jalasta kuin ohjus. Roman tähtihyökkääjä Tammy Abraham yritti laittaa jalkansa eteen, mutta onnistui vain hipaisemaan palloa. Lopulta pallo löysi tiensä yläriman kautta aina oikeaan yläkulmaan.

Bolt Arena räjähti liitoksistaan. Huumaava tunne valtasi kotiyleisön. Nyt tuli todistettua paikan päällä jotain, mistä puhuttaisiin viel vuosikymmenten jälkeen. HJK:n keskikenttäpelaaja Nassim Boujellab piteli päätään epäuskoisena. ”Mitä ihmettä tapahtui?”

– David Browne tekee yhden tämän stadionin ällistyttävimmistä maaleista. Tässä ovat kaikki taivaan kappaleet kohdillaan ja tähdet oikeissa asennoissa. Aivan mieletön laukaus. Aivan käsittämätön laukaus, Viaplayn selostaja Ville Kuusinen karjui.

Juhlinta rauhoittui. Roman toppari Bryan Cristante makasi nurmen pinnassa ja piteli kasvojaan. Kannattajilla puski pintaan ensimmäiset ikävät ajatukset. ”Eihän tätä voida hylätä, eihän?”

Ottelun erotuomari Tiago Martins katsoi tyhjyyteen ja kuunteli VAR-huoneen kommentteja. Käsky tuli lähteä katsomaan tilanne videolta. Katsomossa riemu ja juhlinta alkoivat kääntyä hiljalleen epäuskoksi.

Lopulta Martins teki kovan ratkaisun ja hylkäsi Brownen tekemän upean osuman. Kulmatilanteessa HJK-hyökkääjä Malik Abubakarin käsi oli osunut Cristanten kasvoihin. Osuma ei ollut järin suuri, mutta riittävä, että siitä voitiin tuomita rike.

Ottelun jälkeen Roman päävalmentaja José Mourinho oli vähemmän yllättäen sitä mieltä, että tuomio meni oikein. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ei jakanut täysin kollegansa mielipidettä.

Kotiyleisö ei tuomiota sulattanut. Eikä sulattanut myöskään Ylen radiolähetyksessä asiantuntijana toiminut, entinen Inter-hyökkääjä Timo Furuholm, joka purki tuntemuksiaan Twitterissä ottelun jälkeen.

– Farssi. VAR tuhoaa kaiken. Siinä meni jotain aivan käsittämättömän kaunista, aivan syyttä. En kannata Klubia, mutta jalkapalloa kyllä, Furuholm kirjoitti.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Farssi!

Var tuhoaa kaiken!
Siinä meni jotain käsittämättömän kaunista - aivan syyttä.

Voit katsoa alla olevalta Viaplayn videolta Brownen ällistyttävän laukauksen ja uusinnan tilanteesta, jonka takia maali lopulta hylättiin. Kaikki Eurooppa-liigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.

LUE MYÖS!