Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki viimeisteli lauantaina kaksi maalia, kun hänen edustamansa Norwich pelasi Englannin Mestaruussarjassa 2-2-tasapelin Sheffield Unitedin vieraana.

Pukki, 31, iski kummatkin osumansa jo reilun vartin aikana, mutta kotijoukkue taisteli toisella puoliajalla tasoihin.

Suomen maajoukkuehyökkääjälle siunautui pelin loppuhetkillä loistava sauma ratkaista ottelu, kun hän pääsi vetämään pilkun 88. minuutilla. Maalivahti Adam Davies torjui kuitenkin Pukin vedon eväten suomalaiselta hattutempun ja vierailta voiton.

Norwichin päävalmentajalla Dean Smithillä ei ollut pahaa sanottavaa Pukin esityksestä.

– Pilkkuja voi mokata. En todellakaan syytä Teemua. Minusta hän oli todella hyvä ja palasi parhaimmilleen. Hän oli kuin vanha itsensä, sanoi Smith Pink Unin mukaan.

Käsistä luisunut voitto oli harmillinen Norwichille myös siinä mielessä, että täydet pistepotit ovat olleet joukkueelle viime aikoina harvinaista herkkua. Edellisestä seitsemästä sarjaottelustaan Norwich on voittanut vain yhden, minkä myötä se on pudonnut viiden pisteen päähän sarjan kärkijoukkueista.

– Haluaisin olla sarjakärjessä, mutta me kaikki tiedämme, millainen Mestaruussarja on. Meillä on 16 peliä takana ja pitkä matka vielä edessä, kommentoi Smith.

Pukki on pelannut Norwichissa tällä kaudella 16 ottelua tehden niissä yhteensä kuusi maalia ja syöttäen neljä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Hän on ollut Norwichin paras maalintekijä jokaisella Englannissa viettämällään kaudella.