Belgian kapteeni ja laitahyökkääjä Eden Hazard kiistää, että joukkueessa olisi eripuraa, mutta myöntää, että pelaajien välillä on vaihdettu avoimesti mielipiteitä.

Lehtitietojen mukaan Hazard, keskikenttäpelaaja Kevin de Bruyne ja toppari Jan Vertonghen ottivat yhteen sunnuntaina Belgian hävittyä miesten MM-kisoissa Marokolle 0-2 ja hyökkääjä Romelu Lukakun oli revittävä riitapukarit irti toisistaan.

Belgian kokeneet tähtipelaajat vaikuttivat kuittailevan toisilleen median välityksellä ennen ja jälkeen Marokko-ottelun.

De Bruyneltä, 31, kysyttiin pelin alla Guardianin haastattelussa, voiko Belgia voittaa maailmanmestaruuden.

– Ei mitään mahdollisuuksia, olemme liian vanhoja, vastasi de Bruyne.

– Mielestäni mahdollisuutemme oli vuonna 2018. Meillä on hyvä joukkue, mutta se ikääntyy. Menetimme joitakin avainpelaajia. Meille on tulossa hyviä uusia pelaajia, mutta he eivät ole samalla tasolla kuin muut pelaajat olivat vuonna 2018. Näen meidät enemmänkin ulkopuolisina [mestaruustaistossa].

Hazard, 31, taas sanoi päivä ennen Marokko-ottelua, että Belgian puolustajat eivät ole enää nopeimmillaan.

– Meillä oli paremmat mahdollisuudet voittaa neljä vuotta sitten, mutta meillä on yhä tarpeeksi laadukas ryhmä voittaaksemme MM-kisat, sanoi Hazard EFE:n haastattelussa.

– Meillä on maailman paras maalivahti, maailman paras keskikenttäpelaaja, hyviä hyökkääjiä. Todella kokonaisvaltainen joukkue.

– Meidän puolustajamme eivät ole nopeimmasta päästä, ja he tietävät sen. Mutta meillä on voittamiseen vaadittava mentaliteetti. Me voimme voittaa, jos uskomme siihen.

Sunnuntaina Vertonghen, 33, vaikutti vastaavan de Bruynen ja Hazardin kommentteihin tappiollisen Marokko-pelin jälkeen.

– Taidamme hyökätä huonosti, koska olemme liian vanhoja myös hyökkäyspäässä, sanoi konkaripuolustaja Goalin mukaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Belgian joukkue yhteiskuvassa ennen Marokko-ottelua. Kuva: Getty Images

Belgian tiistain lehdistötilaisuuteen piti osallistua pelaajista Yannick Carrasco ja Arthur Teate, mutta joukkueenjohto päätti, että median eteen tulevatkin Hazard ja maalivahti Thibaut Courtois.

– Meillä oli hyvä keskustelu pelaajien kesken. Puhuimme tunnin ajan hyvistä ja vähemmän hyvistä asioista. Nyt haluamme voittaa Kroatiaa vastaan. Meillä on nyt kaksi päivää aikaa valmistautua. Meidän on oltava valmiita, kommentoi Hazard Reutersin mukaan.

Hazard kiisti, että pukuhuoneessa olisi ollut vastakkainasettelua Marokko-tappion jälkeen, ja sanoi puhuneensa keskikenttäpelaaja de Bruynen kanssa sen jälkeen, kun tämä oli sanonut Belgian joukkueen olevan liian vanha voittamaan MM-kisat.

– Pukuhuoneessa ei tapahtunut mitään. Vain valmentaja (Roberto Martinez) puhui. Puhuin Kevin De Bruynen kanssa, hän kyllä uskoo ryhmäämme.

Courtois, 30, vakuutti, että raportit leirissä vallitsevasta eripurasta ovat itse asiassa tuoneet joukkueelle lisälatausta.

– Ongelma on se, että liikaa valheita levitetään. Kuvataan tilannetta, jota ei ole olemassa. Ryhmänä meidän on vältettävä negatiivisuutta.

– Kaikki selvitettiin eilen. Kaikki ovat ilmaisseet avoimesti mielipiteensä. Nyt meidän on ryhdyttävä toimiin kentällä. On hyvä, että meillä oli ryhmäkeskustelu. Sanoimme toisillemme, mitä ajattelemme.

– Meidän on oltava rehellisiä toisillemme ja taisteltava toistemme puolesta kentällä.

Belgia on kahden ottelun jälkeen F-lohkossa kolmantena, ja se kohtaa viimeisessä lohkopelissään Kroatian.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko F
 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.