Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen arvonta tuotti yhden erittäin herkullisen otteluparin, kun Barcelona ja Manchester United päätyivät vastakkain.

Vielä joitain vuosia sitten kyseinen ottelupari olisi hyvinkin voitu nähdä Mestarien liigan viimeisissä vaiheissa, mutta sekä Barcelonalla että Manchester Unitedilla on eräänlainen uudelleenrakennusprojekti meneillään.

Barcelona putosi Eurooppa-liigan puolelle jäätyään Mestarien liigan lohkossaan kolmanneksi ja Manchester United päätyi ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle tultuaan Eurooppa-liigan lohkossaan toiseksi. Eurooppa-liigassa lohkovoittajat etenevät suoraan toiselle pudotuspelikierrokselle, eli 16 parhaan joukkoon.

Katalonialaisten päävalmentaja Xavi sanoi, että United oli vaikein vastustaja, jonka arvonta olisi voinut tuoda vastaan.

– Meille arvottiin taas kaikista vaikein ottelupari. Manchester United on mahtava joukkue, pahin jonka me voimme kohdata, sanoi Xavi Football Espanan mukaan.

– Meidän on pelattava todella hyvin. He ovat kehittyneet paljon sen jälkeen, kun [Erik] ten Hag tuli heidän valmentajakseen. He ovat viidensiä Valioliigassa.

Manchester Unitedin riveissä vaikuttaa yksi Barcelonalle erittäin tuttu vastustaja, Real Madridin kaikkien aikojen maalintekijä Cristiano Ronaldo, joka on tehnyt urallaan 20 maalia Barcelonaa vastaan. Xavin mukaan Ronaldo on 37-vuotiaana yhä suuri uhka hyökkäyspäässä.

– Minusta hän on loistava pelaaja. Hän on merkinnyt aikakautta maailman jalkapallossa, ja hän voi yhä ratkaista pelejä.

Eurooppa-liigan ensimmäinen pudotuspelikierros pelataan ensi vuonna 16. ja 23. helmikuuta.