Martin Braithwaiten mukaan Tanska on tullut MM-kisoihin voittamaan.

Viimeisen vuoden menestys on tuonut pohjoismaalle uutta uskoa.

Aiempi nöyryys omaan tekemiseen on vaihtunut itsevarmuuteen pystyä saavuttamaan suuria voittoja.

– Tanskalaiset ovat niin nöyriä, että he eivät koskaan väitä pystyvänsä saavuttamaan suuria asioita, vaikka se on meidän DNA:ssa viikinkeinä, Entinen Barcelona-hyökkääjä Braithwaite kommentoi Guardianille.

– Joskus siinä on kyse tanskalaisesta mentaliteetista. Olemme olleet liian nöyriä. Tanskalaisilta on puuttunut jotakin. Ei välttämättä röyhkeyttä, mutta itseluottamusta saavuttaa asioita.

– Se on nyt ohi. Tässä selkeä viesti: Tanska on ollut voittamaan MM-kisat. Ihmisten asenne sekä pelaajissa että maan kansalaisilla on muuttunut. Se usko, että pystymme tähän on todella vahva.

– Ennen ihmiset olivat tyytyväisiä, jos voittaisimme pari ottelua. Nyt ihmiset ajattelevat: ”Vau, tämä joukkue voi todella voittaa asioita.” Se ei tarkoita, että me olisimme yli-itsevarmoja. Siinä on kyse nöyryyden ja kovan työn tuloksesta. Siitä syystä me olemme vakavasti otettavia haastajia.

Tanska lähtee MM-kisoihin huippukunnossa. MM-karsintojen kymmenestä ottelusta kertyi yhdeksän voittoa ja teki niissä 30 maalia.

Myös hallitseva maailmanmestari Ranska kaatui kahdesti Nations Leaguessa.

Viime vuoden EM-kisoissa Tanska selvisi välieriin saakka, kunnes Englanti vei finaalipaikan heiltä. Juuri tämä turnaus herätti uudenlaisen uskon maassa suuresta menestyksestä.

– Sanoin jo ennen EM-kisoja, ettei meitä kannata laskea pois laskuista. Me voimme tehdä jotakin erityistä. Nyt ihmiset ajattelevat eri tavalla, koska siinä menestyksessä ei ollut onnesta kyse. Meillä on pelaaja pelaajalta vahva joukkue ja hyvä pelisuunnitelma. Meidät on hyvin vaikea voittaa, Braithwaite julisti.

Tanska kohtaa tänään kisojen avausottelussaan Tunisian. D-lohkossa pelaavat myös Ranska ja Australia.

LUE MYÖS!