Iranin kapteeni Ehsan Hajsafi on antanut rohkean puheenvuoron kotimaansa ihmisoikeusongelmista ennen MM-avausta Englantia vastaan.

Valtion hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat aiheuttaneet levottomuuksia maassa.

Ihmisoikeusaktivistit kertovat BBC:n mukaan yli 400 mielensosoittajan tulleen mielenosoituksissa surmatuksi.16 800 henkeä on puolestaan pidätetty protesteista.

Iranin valtionjohto on väittänyt mielenosoitusten olevan maan ulkomaalaisten vihollisten johtamia.

AEK:ssa Kreikan liigassa pelaava Hajsafi haluaa Iranin jalkapallomaajoukkueen voivan olla äänitorvi protesteissa kuolleille ihmishengille.

– Emme voi kieltää, että olosuhteet kotimaassamme eivät ole hyvät. Myös pelaajat tietävät sen, Hajsafi kommentoi lehdistölle.

– Haluamme osoittaa osaanottomme kaikille kuolleiden perheille ja omaisille. Heidän on tiedettävä, että me seisomme heidän takana ja tuemme heitä.

– Me olemme täällä, mutta se ei tarkoita sitä, että emme voisi olla heidän äänensä ja kunnioittaa heitä. Meidän on taisteltava, pelattava parhaamme mukaan, tehtävä maaleja ja edustaa tuloksillamme Iranin rohkeita ihmisiä.

Irania on pyydetty aiemmin potkituksi pois MM-kisoista ihmisoikeusongelmiensa ja naisten kohtelun vuoksi. Kampanjoivat ovat myös syyttäneet maata Venäjän tukemisesta Ukrainan sodassa.

LUE MYÖS!