Kamerun pudotti ykkösmaalivahtinsa André Onanan maanantaina miesten MM-kisojen lohkopelistään Serbiaa vastaan ”kurinpidollisista syistä”.

Päätös tehtiin AFP:n mukaan vain muutama tunti ennen ottelua, joka päättyi 3-3-tasapeliin.

Kamerunin päävalmentaja Rigobert Song kertoi ottelun jälkeen, että Onana, 26, pyysi itse saada poistua joukkueesta kesken kisojen. Lehtitietojen mukaan Onana ja Song ajautuivat erimielisyyksiin pelillisistä asioista.

– Pidän joukkuetta tärkeämpänä kuin yhtä pelaajaa. Onana pyysi saada lähteä joukkueesta, koska ilmoitimme sunnuntaina, että hän olisi tänään penkillä, ja hyväksyimme sen. Tulimme pelaamaan MM-kisoissa, joten vaadimme kurinalaisuutta ja kunnioitusta. Olemme täällä puolustamassa niitä arvoja.

Tiistaina Onana kommentoi tilannettaan Instagram-tilillään.

– Haluan ilmaista kiintymykseni maatani ja maajoukkuetta kohtaan. Eilen en saanut olla kentällä auttamassa Kamerunia, kuten aina teen, joukkueen tavoitteiden saavuttamisessa. Käyttäydyin aina siten, että voisin johtaa joukkueen menestykseen hyvällä tavalla.

– Olen käyttänyt kaikki voimani ja energiani löytääkseni ratkaisuja tilanteeseen, jonka jalkapalloilija usein kokee, mutta toisella osapuolella ei ole ollut tahtoa [ratkaisujen löytämiseen]. Joitakin hetkiä on vaikea sisäistää. Kunnioitan ja tuen kuitenkin aina niitä ihmisiä, jotka päätöksillään vastaavat joukkueemme ja maamme menestyksen tavoittelusta.

– Ojennan kaikki voimani joukkuekavereilleni, koska olemme osoittaneet, että pystymme menemään hyvin pitkälle tässä kilpailussa. Arvot, joita edustan ihmisenä ja pelaajana, ovat osa identiteettiäni ja jotka perheeni on antanut minulle lapsuudestani lähtien. Kamerunin edustaminen on aina ollut etuoikeus.

Kamerun on G-lohkossa kahden ottelun jälkeen kolmantena, ja se kohtaa viimeisessä lohkopelissään jatkopaikkansa jo varmistaneen Brasilian.

Kuvakaappaus Onanan Instagram-tililtä.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko G
 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.