Pikkuhuuhkajien uutena päävalmentajana vuodenvaihteesta aloittava Mika Lehkosuo on saanut kasaan oman valmennustiiminsä. Mukana on muun muassa tuttu nimi Gert Remmel.

Lehkosuo pääsi rakentamaan oman valmennusryhmänsä mielensä mukaan. Apuvalmentajikseen Lehkosuo valitsi Gert Remmelin sekä Tuomas Silvennoisen.

Remmel on työskennellyt viime vuosina ulkomailla, muun muassa kyproslaisessa Pafosissa sekä italialaisessa Giorgione Calciossa, jossa Remmelin mukana oli myös Silvennoinen.

Remmel on työskennellyt aiemmin myös jalkapalloanalyytikkona. Hän on usein myös kritisoinut voimakkain sanakääntein Palloliittoa. Remmel on tullut tunnetuksi kärkkäistä kommenteistaan. Ennen kaikkea Remmel on vaatinut suomalaiseen jalkapalloon ammattimaisempaa ympäristöä sekä kovempaa vaatimustasoa.

– Gert Remmel on minulle tuttu valmentaja yli vuosikymmenen takaa, ja ehdimme tehdä yhteistyötä FC Hongassa. Olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä vuosien saatossa. Myös uusi fysiikkavalmentaja Toni Huuhka on entinen kollegani. Työskentelimme vuoden ajan Kongsvingerissä, ja hän on todella ammattitaitoinen.

– Gert ja Tuomas Silvennoinen työskentelivät yhdessä Giorgione Calciossa – Tuomas on minulle uusi tuttavuus, mutta tiedän, mitä osaamista hän tuo tiimiimme. Gertille ja Tuomakselle on kaavailtu sellaista työnjakoa, että Gert on vierelläni penkillä ja Tuomas toimii katsomovalmentajana. On tärkeää, että he pystyvät kommunikoimaan sujuvasti pelin aikana, ja siksi on iso etu, että he tuntevat toisensa entuudestaan, Lehkosuo kommentoi Palloliiton nettisivuilla.

Maalivahtivalmentajana nähdään Eemeli Reponen, joka on jo aiemmin työskennellyt eri nuorisomaajoukkueissa.

– Olen vuosien saatossa seurannut mielenkiinnolla Eemelin toimintaa sekä hänen tapaansa ajatella maalivahtivalmennuksesta. Maalivahdilla on iso merkitys pelinavaamisessa, ja meillä on siitä hyvin samanlaisia ajatuksia, Lehkosuo sanoi.

Pikkuhuuhkajat leireilee Eerikkilässä joulukuun alkupuolella. Joukkue koostuu kotimaan kentillä pelaavista pelaajista, koska leiri ei sijoitu maajoukkuepäiville.

Pikkuhuuhkajien valmennysryhmä

Päävalmentaja: Mika Lehkosuo
Valmentaja: Gert Remmel
Valmentaja: Tuomas Silvennoinen
Maalivahtivalmentaja: Eemeli Reponen
Videoanalyytikko: Tommi Helminen
Fysiikkavalmentaja: Toni Huuhka
Lääkäri: Jonne Väisänen
Huoltaja: Ville Niemelä
Joukkueenjohtaja/maajoukkuemanageri: Ville Sairanen

Pikkuhuuhkajien joukkue joulukuun leirille

Samuel Anini jr HJK (AC Oulu, FC Kontu, PKKU, Hakunilan Riento)
Elias Collin AC Oulu (KäPa, FC Haka, NJS)
Jere Kallinen AC Oulu (OLS)
Otto Kemppainen SJK (FC Santa Claus, RoPS, TP-47)
Topi Keskinen HJK (MP)
Matias Kivikko FC Honka (FF Jaro, EsPa)
Miika Koskela AC Oulu (ORPa, OLS, Ajax-Sarkkiranta, OTP)
Marius Könkkölä FC Lahti (SAPA, KäPa, AC Oulu, KulPS, HJK)
Pyry Lampinen FC Lahti (FC Kuusysi)
Nooa Laine SJK (Komeetat, JJK, FC Blackbird, HJK)
Kai Meriluoto HJK (Ilves, KyIF)
Tony Miettinen KuPS (SiPS)
Jonathan Muzinga FC Honka (SJK, PK-35, FC Kontu)
Jussi Niska FC Inter (RoPS, FC Santa Claus)
Emmanuel Patut Ilves (JJK, Jyväskylän Nousu)
Oliver Pettersson HJK (EPS, FC Honka, EIF)
Onni Suutari AC Oulu (OLS, FC Raahe, IF Gnistan)
Aapo Venermo FC Honka (FC Kasiysi)

Lähde: Palloliitto