Jalkapallon miesten MM-lopputurnaus Qatarissa on saanut rutkasti kritiikkiä. Suomen naisten maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki Linda Sällström nosti Twitterissä esiin erinomaisia kysymyksiä FIFA:n suuntaan.

Qatarissa homoseksuaalisuus on laissa kiellettyä. Se, että FIFA myönsi kisat Qatarille, on monella tapaa hyvin vaikeasti perusteltavissa, mutta yksi erityisen ristiriitainen asia on kisaisännän suhtautuminen seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

FIFA on usein puheissaan ja markkinoinnissaan korostanut taistelevansa homofobiaa vastaan, mutta kisojen myöntäminen Qatariin on täysin ristiriidassa FIFA:n arvojen kanssa. FIFA myös kielsi joukkueiden kapteeneja käyttämästä One Love -kapteeninnauhaa Qatarin MM-kisoissa.

Miesten puolella avoimesti homoseksuaalisia pelaajia on vielä varsin vähän, mutta naisten puolella heitä on huomattavasti enemmän.

Sällström kysyikin FIFA:lta äärimmäisen ajankohtaisen kysymyksen Twitterissä.

– Hei FIFA, oletteko ajatelleet, minkälaisen signaalin lähetätte kaikille homoseksuaalisille pelaajille, jotka tulevat pelaamaan naisten MM-lopputurnauksessa ensi kesänä? Aiotteko antaa heille porttikiellon kisoihin, kieltää käyttämästä kapteeninnauhaa vai aiotteko yhtäkkiä esittää tukevanne heitä?

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Sällström kertoi jo aiemmin boikotoivansa Qatarin MM-kisoja. Sällström ei säästellyt sanoissaan kritisoidessaan FIFA:a.

– Ikävä kyllä tämä on yksi monista syistä, miksi olen vakavissani alkanut kyseenalaistamaan rakkauttani ja suhtautumistani tähän peliin.

– FIFA todella pilaa jalkapallon kaikilta. Olen pahoillani pelaajien ja kannattajien puolesta, Sällström kirjoittaa Twitterissä.

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.

LUE MYÖS!