Huuhkajien riveissä nähtiin torstai-iltana peräti viisi debytanttia. Kaikki tulokkaat selvisivät iltapuhteesta puhtain paperein, mutta erityisesti keskikentällä täydet minuutit pelannut Anssi Suhonen säväytti.

Suhosen lisäksi debyytin tekivät laitapuolustaja Tuomas Ollila (HJK), topparit Diogo Tomas (KuPS) ja Arttu Hoskonen (HJK) sekä keskikenttäpelaaja Niilo Mäenpää (Warta Poznan, Puola).

Suomi ja Pohjois-Makedonia päätyivät 1-1-tasapeliin. Oliver Antman vei ensimmäisellä puoliajalla Suomen johtoon komean hyökkäyksen päätteeksi. Kotijoukkue tasoitti toisella puoliajalla loppunumerot 1-1:een rangaistuspotkusta.

Saksan 2. Bundesliigassa pelaavaa HSV:tä edustava Suhonen pääsi heti rytmistä kiinni ja esiintyi varsinkin pallon kanssa erinomaisesti.

– Ei saatu sitä tulosta, mitä lähdimme hakemaan. Itseltä ja joukkueelta ihan jees peli. Meidän olisi pitänyt prässätä paremmin. Vastustaja sai pidettyä palloa vähän liikaa. Meillä oli paikkoja useampaan maaliin, mutta oli toki vastustajallakin. Olisi pitänyt kyllä voittaa tämä peli.

– Jonkin verran sain omia vahvuuksiani tuotua peliin, mutta tänään hain palloa vähän alempaa, kun avasin siinä kutospaikalla. Ihan niin paljon en päässyt ylöspäin. Parannettavaa jäi, Suhonen sanoi Huuhkajien videolla.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Diogo Tomas tuli kentälle 73. minuutilla, jolloin Suomi siirtyi myös kolmen topparin linjaan. Hetki myöhemmin Pohjois-Makedonia tuli tasoihin pilkulta. Tomas oli kuitenkin varma pallollisena ja hoiti puolustusvelvoitteet hyvin.

– Vauhdikas matsi. Paljon mentiin päästä päähän. Tasuri oli ehkä oikeutettu tulos. Kentän laidalla Diogo palasi 7-vuotiaan Diogon kenkiin ja eli unelmaansa. Hieno hetki, Tomas kertoi.

Tomasilla oli erinomainen mahdollisuus viedä Suomi 2-1-johtoon ottelu loppuhetkillä erikoistilanteesta. Tomasin pusku osui kuitenkin tolppaan. Hetkeä myöhemmin Tomas oli jälleen korkeimmalla kulmatilanteessa, mutta pusku suuntautui ohi maalin.

– Oli kyllä tosi hyviä palloja. Niihin kun ajoittaa vain juoksunsa oikein. Se yksi pallo tuli tosi hyvin puolustuslinjan ja maalin väliin. Yritin vain puskea alaspäin ja tolppaan kilahti, Tomas kommentoi.

Alla olevalta videolta näet myös Mäenpään ja Hoskosen kommentit.

LUE MYÖS!