Portugalin kapteeni ja tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo poistui kyyneleet silmissä kentältä sen jälkeen, kun hänen joukkueensa putosi lauantaina miesten MM-kisoista.

Turnauksen sensaatiojoukkue Marokko voitti Portugalin puolivälierässä 1-0 ja eteni kaikkien aikojen ensimmäisenä Afrikan maana neljän parhaan joukkoon MM-tasolla.

Ronaldolle, 37, Qatarin MM-turnaus oli mitä luultavimmin hänen uransa viimeinen. Hän on voittanut urallaan käytännössä kaiken muun, mutta maajoukkuejalkapallon kirkkain kruunu häneltä puuttuu.

Marokko-pelin päätyttyä Ronaldo oli ensimmäinen Portugalin pelaaja, joka ikuistettiin poistumassa kentältä. Monet muut jäivät pettyneinä istuskelemaan nurmelle, mutta kapteeni suuntasi heti loppuvihellyksen jälkeen äkkiä stadionin uumeniin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Cristiano Ronaldo was in tears as he walked down the tunnel after Portugal's loss.

Ylen studiossa Ronaldon katoamistemppua ei katsottu hyvällä.

– Cristiano Ronaldo, yksi maailman suurimpia urheilutähtiä. Totta kai tuntuu pahalta, matsi loppuu, lähtee saman tien pois. Ehkä jopa vähän oksettavaa, kommentoi Antti-Jussi Sipilä.

– No herranjestas, hän on joukkueen kapteeni! Tuli kentälle, vaati itselleen heti kapteeninnauhan. Joukkueen kapteeni johtaa joukkuetta ja lähtee heti itkien koppiin ja jättää muun joukkueen itkemään kentälle keskenään. Eihän tuossa ole minkäänlaista johtajuutta, jatkoi Heidi Pihlaja.

– No ei. Oma suru meni nyt varmaan edelle. Puhuttiin aikaisemmin siitä, pystyykö [Ronaldo] olemaan supervaihtomies, ja se ajatus siitä, voiko hän voittaa maailmanmestaruuden. Nyt hän ei tule sitä voittamaan. Kyllä se meni siinä, sanoi Toni Korkeakunnas.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.