Ranska eteni keskiviikkona miesten MM-kisojen loppuotteluun kaatamalla Marokon toisessa välierässä 2-0.

Ottelua oli takana alle viisi minuuttia, kun Ranska siirtyi johtoon käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestään. Marokon puolustus blokkasi kaksi Kylian Mbappén yritystä, mutta irtopallo pomppi Theo Hernandezille, joka latasi pallon akrobaattisella puolivolleylla sisään.

Viisi minuuttia myöhemmin Marokolla oli ensimmäinen kunnon saumansa, kun Azzedine Ounahi täräytti rangaistusalueen tuntumasta vedon kohti oikeaa alanurkkaa. Ranskan maalivahti Hugo Lloris venyi kuitenkin kudin tielle.

Reilun vartin kohdalla Marokon kapteenille Romain Saïssille oli sattua kohtalokas moka, kun hän laski Ranskan pitkässä avauksessa pallon lentoradan väärin ja päästi siten Olivier Giroud’n puolittaiseen läpiajoon. Giroud tykitti tulisesti, mutta pallo osui tolppaan.

Vain hetkeä myöhemmin Saïss joutui jättämään ottelun kesken. Marokkolaistoppari pelasi polvi teipattuna, eikä hänen jalkansa kestänyt ilmeisesti pelaamista.

Ranskalle avautui ensimmäisellä puolikkaalla vielä parikin hyvää maalipaikkaa, mutta toppari Jawad El Yamiq pysäytti maaliviivalla Mbappén yrityksen ja seuraavassa tilanteessa Giroud laukoi avopaikasta ohi.

El Yamiq oli täräyttää hieman ennen taukoa yhden kisojen hienoimmista maaleista, kun hän kiskaisi kulmapotkun jälkimainingeissa saksipotkun, mutta näyttävä laukaus kimposi tolpasta takaisin peliin.

#FRAMAR #FIFAWorldCup

Toisen jakson alussa ranskalaisfanit haukkoivat henkeään, kun Mbappé jäi pitelemään jalkaansa Sofyan Amrabatin taklauksen jälkeen. Hän pystyi jatkamaan pelaamista hoitotoimenpiteiden jälkeen, mutta hetkeä myöhemmin sattui ja tapahtui jälleen, kun Achraf Dari tallasi vahingossa Mbappén jalan päälle tavoitellessaan palloa. Ranska selvisi kuitenkin taas säikähdyksellä, sillä kontaktissa hajosi vain Mbappén kenkä.

Marokko aloitti toisen puoliskon todella väkevästi ja pääsi muutamankin kerran tunkeutumaan Ranskan rangaistusalueelle uhkaavasti.

Ajoittaisesta painostuksestaan huolimatta Marokko ei saanut tasoitusta aikaiseksi, ja Ranska tuplasi johtonsa 79. minuutilla. Mbappé tanssahteli muutamankin marokkolaisen ohi ennen kuin haki ratkaisua takakulmaan. Hänen vetonsa muodostui kimmokkeen myötä syötöksi Randal Kolo Muanille, joka pääsi viimeistelemään takatolpalta loppulukemat taululle.

Marokko kävi neljännellä lisäminuutilla vain puolen metrin päässä Ranskan maalista, mutta se ei vain saanut palloa verkkoon. Ounahin veto kimpoili Abderrazak Hamdallahille, joka yritti reagoida nopeasti ja ohjata pallon sisään, mutta Jules Koundé pelasti Ranskan maaliviivalta.

Hallitsevan maailmanmestarin titteliä kantava Ranska kohtaa sunnuntaina finaalissa Argentiinan ja Marokko taistelee päivää aiemmin pronssista Kroatian kanssa.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.