Ranskan hyökkääjä Kylian Mbappé pelaa loistavaa MM-lopputurnausta. PSG:n 23-vuotias hyökkääjä johtaa turnauksen maalipörssiä, mutta myös kehittyneet hyökkäyspään tilastot osoittavat Mbappén erinomaisuuden.

Mbappé on tehnyt turnauksessa viisi maalia tähän mennessä. Yksi syy siihen löytyy miehen vaarallisuudesta pallon kanssa. Mbappé on ollut täysin omaa luokkaansa, mitä tulee pallon kanssa kuljettamiseen ja hyökkäyspään uhan luomiseen.

Alla olevasta kuvasta näkyy selkeästi, kuinka ylhäisessä yksinäisyydessään Mbappé on vertailussa muihin pelaajiin MM-kisoissa. Mbappé on vienyt pallon kanssa peliä eniten eteenpäin, minkä lisäksi hän on myös selvästi eniten pystynyt tekemään vaarallisia kuljetuksia aina boksiin saakka.

Tilastosta erottuvat myös Argentiinan Lionel Messi ja Kroatian Luka Modric, joka harvemmin nousee boksiin saakka pallon kanssa, koska pelaa alempana. Osittain sama näkyy toki myös Messin tilastoissa.

markstats

@markrstats
Kilian Mbappe is undoubtedly the most threatening ball carrier at the #WorldCup2022

Ranskan kannalta hyökkäyspään toinenkin tilasto näyttää hyvältä. Antoine Griezmann on nimittäin luonut eniten uhkaa syöttöjen ja keskitysten avulla turnauksessa. Tälläkin mittarilla Mbappé on kuuden parhaan pelaajan joukossa.

Lisäksi Ranskan laitapuolustaja Theo Hernández on Griezmannin jälkeen toiseksi eniten uhkaa syötöillään ja keskityksillään luonut pelaaja. Ranskan laitapelaaminen on ollut erinomaista, ja sille on ehdottomasti tarvetta myös välierässä Marokkoa vastaan. Marokko on onnistunut puolustamaan keskikaistoja suorastaan loistavalla tasolla, josta kertoo jo pelkästään päästettyjen maalien määrä (1).

Modricin tärkeydestä Kroatialle kertoo paljon se, että Real Madridin keskikenttäpelaaja on selkeästi eniten vienyt peliä eteenpäin syöttöjen avulla. Tähän kun lisää aiemman tilaston, jossa Modric oli myös korkealla peliä edistävissä kuljetuksissa, voidaan helposti sanoa, että Modricin merkitys Kroatian hyökkäyspelaamiselle on valtaisa.

markstats

@markrstats
Antoine Griezmann is the leading player at the 2022 World Cup in terms of expected threat created through passes. He scored twice as many expected threat points as Lionel Messi per 90 minutes

LUE MYÖS!