Suomalaishyökkääjä Eetu Vertainen sai tapaninpäivänä sankarinviitan harteilleen, kun hänen upea lisäajan voittomaalinsa ratkaisi arvokkaan 2–1-voiton Linfieldille Pohjois-Irlannin Valioliigassa.

23-vuotias Vertainen pinkoi päättäväisesti korkean pystysyötön perään, otti pallon rinnallaan haltuunsa ja tykitti sen suoraan juoksusta vasempaan yläkulmaan laittaakseen Linfieldin vieraskatsomon sekaisin Glentoranin kotikentällä.

Artikkeli jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Colin Millar

@Millar_Colin
Eetu Vertainen delivers an iconic Boxing Day moment. Last-minute winner for Linfield at Glentoran. What a Finnish 🇫🇮

Skottiseura St. Johnstonesta täksi kaudeksi lainattu Vertainen on tehnyt edelliseen kolmeen otteluunsa neljä maalia auttaakseen Linfieldin sarjataulukon toiselle sijalle sekä 13 kotimaan ottelun tappiottomaan putkeen.

Maanantain derby-ottelun jälkeen Vertainen keräsi kehuja manageri David Healylta, joka paljasti olleensa lähellä ottaa entisen HJK-kärjen vaihtoon vain hetkiä ennen komeaa voittomaaliaan.

– Se oli helvetinmoinen maali! Healy ylisti ottelun jälkeen Belfast Telegraphille.

– Rehellisesti sanottuna harkitsin hänen ottamistaan pois kentältä viimeisten viiden tai kymmenen minuutin aikana, kunnes (Chris) Shieldsin jalka petti. Meidän oli pakko sopeutua uudelleen ja tuoda Andy Clarke keskikentän keskelle Chris McKeen rinnalle.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Linfield FC

@OfficialBlues
Derby victory ✅
Last minute winner ✅

Finishing off 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ in style 😎🔵

#COYB #AFJ

McKee oli se pelaaja, jonka syötöstä Vertainen pääsi viimeistelemään kauden kahdeksannen osumansa Pohjois-Irlannin Valioliigassa.

– Se oli hieno näkemys Chrisin suunnalta, kun hän antoi syötön Eetulle. Luulin, että hän ampui siinä liian aikaisin, mutta upottikin sen yläkulmaan. Se oli fantastinen osuma. Tiesimme, että se antoi meille valtavan mahdollisuuden ottaa kaikki kolme pistettä.

– Eetulla on tuollainen määrä taitoa kaapissaan. Teknisesti hän on erittäin hyvä. Hän teki upean maalin täällä (Ovalissa) muutama viikko sitten, myös vasemmalla jalalla. Minusta hän oli sinä iltana huikea.

– Tämä ei sen sijaan ehkä ollut yksi Eetun parhaista peleistä. Hänen yleispelaamisensa oli parempaa täällä kaksi tai kolme viikkoa sitten, mutta hänen työtahtinsa ja yritteliäisyytensä oli jälleen kiistatonta. Hänellä on sitä laatua boksin sisällä, mikä antoi meille alustan lähteä voittamaan peliä.