Argentiinan kapteeni ja tähtihyökkääjä Lionel Messi on laukonut Qatarin MM-kisoissa neljä pilkkua ja toimittanut kolme sisään.

Puolan maalivahti Wojciech Szczęsny torjui Messin, 35, rangaistuspotkun lohkovaiheessa, mutta argentiinalaistähti on onnistunut pilkuissaan Saudi-Arabiaa, Hollantia ja Kroatiaa vastaan.

Kroatia-ottelussa vastustajan tolppien välissä seisoi Dominik Livaković, joka oli torjunut kahdella edellisellä kierroksella kaksi rangaistuspotkukisan voittoa pysäyttäen niissä yhteensä neljä vetoa.

Messi keskusteli Argentiinan maalivahtien kanssa, jotta hän tietäisi, mitä tehdä Livakovićia vastaan, jos pallo vietäisiin jälleen pilkulle. Yleensä Messi on odottanut maltilla, että maalivahti tekee ensin liikkeensä, mutta Kroatiaa vastaan hän otti päättäväiset askeleet pallolle ja latasi sen voimalla oikeaan ylänurkkaan.

– Opiskelin Kroatian maalivahdin tekniikkaa Gerónimo Rullin ja Emiliano Martínezin kanssa. Puhuimme siitä, kuinka hän odottaa pilkuissa pitkään, kommentoi Messi Goalin mukaan.

– Parasta oli yllättää ja ampua maalia kohti heti sen sijaan, että odottelisi ja pidättelisi häntä. Kun häntä pidetään pitkään jaloillaan, se on vaikeaa. Olin päättänyt potkaista niin.

Argentiina voitti Kroatian 3-0 ja kohtaa sunnuntaina MM-finaalissa Ranskan, joka kaatoi omassa välierässään Marokon 2-0.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.