Kesken Qatarin MM-kisojen menehtyneen yhdysvaltalaistoimittaja Grant Wahlin kuolinsyy on selvinnyt.

Wahl, 49, menehtyi kesken perjantain MM-puolivälieräottelun Argentiinan ja Hollannin välillä.

Wahlin vaimo tohtori Celine Gounder vahvisti keskiviikkona CBS:lle miehensä kuolleen sydänongelmaan, joka oli jäänyt huomaamatta.

Gounder työskenteli aiemmin presidentti Joe Bidenin COVID-19-neuvonantoryhmässä.

Wahlin veli syytti aiemmin, että toimittaja olisi murhattu hänen pidettyä sateenkaaripaitaa yllään aiemmin turnauksessa protestina Qatarin seksuaalivähemmistöjä syrjiviä lakeja vastaan. Veli veti myöhemmin sanansa takaisin. LUE LISÄÄ!

– Grant kuoli vähitellen kasvaneesta aortan repeämisestä, jota ei oltu huomattu. Kipu jota hän tunsi ennen kuolemaansa rinnassaan ennen kuolemaansa saattoi olla alkuoire siitä, Gounder vahvisti CBS:lle.

– Se oli kasvanut vuosien ajan ja tapahtui jostakin syystä sillä hetkellä.

– Minkäänlainen määrä CPR:ää ei olisi pelastanut häntä. Hänen kuolemansa ei liity mitenkään COVID:iin tai rokotestatukseen. Hänen kuolemassaan ei ollut kyse mistään rikollisista toimista.

Gounder puhui haastattelussa myös miehensä yllättävästä kuolemasta seuranneesta surusta ja järkytyksestä.

– Olin juuri saanut perjantailta viimeiset työpuheluni valmiiksi ja näin viestit Grantin ystävältä ja kollegalta jalkapallotoimittaja Gabriele Marcottilta. Viestit olivat Twitterissäni, tekstiviesteissäni ja sähköpostissa, Gounder avasi.

– Soitin sitten Gabrielille ja hän kertoi, mitä stadionilla oli tapahtunut ja kuinka Grant oli tuupertunut. He olivat yrittäneet antaa CPR:ää 20 minuutin ajan ja sitten he veivät hänet sairaalaan.

Gounder soitti tämän jälkeen sairaalaan tarkistaakseen oliko Wahlilla pulssia, mutta ei saanut vastausta.

– Tiesin sen olleen merkki. Jos hänellä olisi ollut stadionilta lähdettäessä pulssia, se olisi ollut hyvä merkki. Kukaan ei pystynyt vastaamaan kysymykseeni. Olin peloissani.

Gounder matkusti Qatariin tunnistamaan miehensä ruumiin. Se oli asia, joka hänen täytyi tehdä.

– Tämä on ollut surrealistista. Vaikka olen nyt nähnyt ruumiin, tätä on vaikea uskoa todeksi. Minun täytyi tehdä tämä.

Wahl kirjoitti yli kahden vuosikymmenen ajan Sports Illustrated -lehdelle ennen oman verkkosivunsa avaamista. Hän oli suuri äänitorvi jalkapallotiedotuksessa amerikkalaisille vuoden 1994 MM-kotikisojen kasvatettua lajin kiinnostusta maassa.

Wahl tunnettiin myös yhteiskuntakriittisyydestään kansainvälisiä urheilujärjestöjä, kuten Fifaa kohtaan.

CBS Mornings

@CBSMornings
Grant Wahl’s wife, Dr. @celinegounder, reveals that the renowned journalist died due to an aortic aneurysm that ruptured at the World Cup.

Gounder says she hopes he is remembered as a “kind, generous person who was really dedicated to social justice.”

LUE MYÖS!