Qatarin MM-kisat olivat monelle viimeinen ratkaiseva tekijä sen suhteen, kumman he laskevat Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon sukupolven parhaaksi jalkapalloilijaksi,

Messi, 35, johdatti Argentiinan MM-kultaan 36 vuoden tauon jälkeen. Ronaldon, 37, Portugali taas putosi kisoista puolivälierävaiheessa, ja hän menetti lohkovaiheen jälkeen paikkansa avauskentällisessä.

Kumpikin on voittanut seuratasolla käytännössä kaiken mahdollisen ja kahminut henkilökohtaisia palkintoja vuodesta toiseen, mutta Qataria ennen kummallakaan ei ollut ansioluettelossaan maajoukkuejalkapalloilun kirkkainta kruunua.

Messi saavutti urallaan jälleen uuden huipun, mutta Ronaldo on esiintynyt viime aikoina lähinnä negatiivisissa otsikoissa. Portugalilaistähti jätti hiljattain Manchester Unitedin annettuaan kiistanalaisen haastattelun, jossa hän tylytti seuran omistajia, manageria ja entisiä pelaajia.

Kohut seurasivat Ronaldoa myös MM-kisoihin, joista hän uhkasi lehtitietojen mukaan lähteä kävelemään penkkikomennuksensa takia. Portugalin jalkapalloliitto kiisti kuitenkin huhut. Ronaldo sai kritiikkiä myös siitä, että hän suuntasi heti Portugalin pudottua stadionin uumeniin suremaan, vaikka hän toimi joukkueen kapteenina.

Saksalaislegenda Lothar Matthäus sanoi Bildin haastattelussa, että Messin ja Ronaldon MM-kisat olivat kuin vastakohdat toisilleen.

– Ronaldo vahingoitti egoilullaan joukkuetta ja itseään. Ei ole epäilystäkään siitä, että hän on ollut loistava pelaaja ja aivan jäätävä viimeistelijä, mutta nyt hän on vahingoittanut perintöään.

– Minun on vaikea uskoa, että hän voi löytää paikan joukkueesta. Olen tavallaan pahoillani Ronaldon puolesta.

– Ronaldo on tietysti MM-kisojen suuri epäonnistuja, Messin vastakohta. [Messi on] ehdoton voittaja. Hän ansaitsee sen (maailmanmestaruuden), koska hän on antanut minulle ja kaikille jalkapallofaneille suurta iloa ominaisuuksillaan ja pelitavallaan 17-18 vuoden ajan. Minulle Messi on vuosituhannen pelaaja.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.