Yle Urheilun asiantuntija Heidi Pihlaja kiinnitti huomiota Brasilian pelaajien elekieleen johtoasemassa ennen maan yllätysputoamista Qatarin MM-kisojen puolivälierässä Kroatiaa vastaan.

Brasilia johti ottelun jatkoaikaa viimeisillä minuuteilla Neymarin maalin turvin 1-0, kunnes Bruno Petkovic ampui kimmokkeen kautta Kroatian tasoihin. Lopulta yksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista hävisi rangaistuspotkukilpailussa, kun Marquinhos ampui ratkaisevan yrityksen tolppaan.

Pihlaja noteerasi Brasilian joukkueen lepsun käyttäytymisen johtoasemassa. Ryhmän elekieli viesti, että ottelu olisi jo voitettu.

– Tämän näki jo siinä Neymarin maalin jälkeen. Toisesta kuvakulmasta näki miten yksi pelaaja jäi makaamaan kahdeksi minuutiksi makuulleen ja oli vaan, että nyt on maailmanmestaruus voitettu, Pihlaja arvosteli studiossa.

– Sitä samaa juhlintaa näkyi siinä lyhyellä katkolla näiden jatkoerien välissä. He käyttäytyivät kuin olisivat jo jatkossa ja homma olisi hoidettu. Nyt vaan pukukoppiin ja uutta kohti.

Pihlajan asiantuntijapari Antti Pohja puolestaan nosti esille räväkän Brasilian virheen, joka johti Kroatian B Petkovicin tasoitusmaaliin vastaiskusta.

– Se miten anteeksiantamatonta tämä tilanne oli. Johtaa 1-0 ja muutama minuutti jäljellä. Päästää sitten tällaiseen vastahyökkäykseen. Sieltä tuli taustalta juoksuja, eikä Brasilian pelaajia ollut yhtään. Minun mielestä käsittämätöntä, Pohja ruoti.

LUE MYÖS!