Jere Uronen on siirtymässä Ranskan pääsarjaseura Stade Brestistä saksalaiseen Schalkeen.

Schalke on Saksan Bundesliigan viimeisellä sijalla kerättyään 15 ottelusta yhteensä vain yhdeksän pistettä. Perinteinen Schalke nousi kuluvaksi kaudeksi takaisin Saksan pääsarjaan pelattuaan vielä viime kaudella 2. Bundesliigassa.

Schalken urheilutoimenjohtaja Peter Knäbel vahvisti torstaina, että seura on päässyt yhteisymmärrykseen siirrosta niin Urosen kuin Brestinkin kanssa. Uronen käy vielä Schalken lääkärintarkastuksessa.

28-vuotias Uronen ehti edustaa Brestiä puolentoista vuoden ajan, mutta ei missään vaiheessa onnistunut nousemaan joukkueen luottopelaajien joukkoon. Turkulaislähtöinen laitapuolustaja on pelannut tällä kaudella alle 300 minuuttia Ranskan pääsarjassa, joista 80 minuuttia tuli sunnuntaina AS Monacoa vastaan.

Uronen kuuluu Huuhkajien luottopelaajiin. Uronen on pelannut Huuhkajien paidassa 61 A-maaottelua.

FC Schalke 04

@s04
Peter Knäbel über Jere #Uronen: Wir haben sowohl mit dem Spieler als auch dem abgebenden Club eine mündliche Einigung erzielt. Jetzt stehen noch der Medizincheck und einige regulatorische Prozesse aus. Ziel ist es, dass Jere morgen in Belek ankommt. #S04