Italian jalkapalloliitto (FIGC) on ilmoittanut, että Juventukselta vähennetään 15 pistettä seuran aiempia siirtosopimuksia koskevan tutkimuksen seurauksena.

Torinon suurseuraa syytettiin taseidensa korjaamisesta keinotekoisilla voitoilla pelaajasiirroista.

Juventus oli aiemmin Serie A:ssa kolmantena, mutta rangaistus pudottaa sen kymmenenneksi. Seura on kiistänyt kaikki väärinkäytökset ja vahvistanut valittavansa päätöksestä.

Torinolaisten päävalmentaja Massimiliano Allegri sanoo, että hän ei ole lähdössä pisterangaistuksesta huolimatta mihinkään.

– Olen Juventuksen valmentaja ja pysyn Juventuksen valmentajana, elleivät he potki minua pois. Vaikeina aikoina on oltava hyvä mies ja otettava vastuuta. Kun asiat sujuvat hyvin, me kaikki olemme hyviä, sanoi Allegri Goalin mukaan.

– En pysty analysoimaan, kuinka vakavasti 15 pisteen vähennys vaikuttaa sarjataulukossa. Ainoa varma asia on tämä: meidän on hyväksyttävä eilinen tuomio. Toistan: seura on asianantajien kanssa jo antanut virallisen lausunnon. Meidän on oltava hiljaa, pidettävä matalaa profiilia ja otettava vastaan tämä haaste, jossa lähdemme 22 pisteestä.

– Meidän on hoidettava velvollisuutemme. Lopullinen tuomio tulee kahden kuukauden kuluttua. Emme saa jäädä katumaan kahden kuukauden kuluttua sen takia, että, emme tehneet niin paljon kuin meidän olisi pitänyt tehdä. Kaikki tilanteet on muutettava mahdollisuudeksi.

– Kun tuomio tuli, tein laskelman pisteistä, jotka tarvitaan Mestarien liigaan pääsemiseksi. Keskiarvo on olemassa, ja sen saavuttamiseksi tarvitaan jotain poikkeuksellista.

Juventus on pistevähennyksen myötä 12 pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavista sijoista, kun 20 ottelua on pelaamatta.