Puolan jalkapalloliiton on määrä palkata Fernando Santos A-maajoukkueensa uudeksi päävalmentajaksi, kertoo puolalaislehti Sport.

Lehden mukaan Santos saapui hiljattain Varsovaan.

Puolan jalkapalloliitto esittelee uuden päävalmentajansa tiistaina, ja lehden saamien tietojen mukaan Santos on noussut yllättäen selväksi ykkössuosikiksi. Puolalaismedian mukaan maan jalkapalloliitto on neuvotellut myös muun muassa Paulo Benton ja Steven Gerrardin kanssa, mutta päätyi lopulta Santosiin.

Santos jätti Portugalin A-maajoukkueen päävalmentajan paikan Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen. 68-vuotias Santos erosi tehtävästään, kun Portugali putosi kisoista puolivälierävaiheessa hävittyään Marokolle. Santos valmensi Portugalia kahdeksan ja puolen vuoden ajan ja luotsasi maan Euroopan mestariksi kesällä 2016. Santos on valmentanut maajoukkuetasolla myös Kreikkaa.

Puolan jalkapalloliitto on etsinyt A-maajoukkueelleen uutta päävalmentajaa noin puolentoista kuukauden ajan.

Puola on samassa EM-karsintalohkossa Tšekin, Albanian, Färsaarten ja Moldovan kanssa. Karsinnat pyörähtävät käyntiin maaliskuussa.

Kacper Sosnowski

@Kacpo24
🆕🚨Fernando Santos przyleciał dziś do Warszawy po południu. Udał się na spotkanie z Cezarym Kuleszą. Jutro lepsze zdjęcia na Sport.pl z konfernecji ;)