Thomas Müllerin kausi on ollut vaikea.

33-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on kärsinyt loukkaantumisista. Müller on edellisen kerran nimetty Bayern Münchenin avauskokoonpanoon Bundesliigassa syyskuun lopussa.

Müller oli seitsemän sarjaottelun ajan sivussa ennen Qatarin MM-lopputurnausta.

Müller oli mukana Saksan MM-kisajoukkueessa ja pääsi jokaisessa ottelussa avaukseen, mutta Saksa epäonnistui pahemman kerran, eikä edennyt kisojen pudotuspelivaiheeseen. Müller jäi lohkovaiheessa tehoitta ja palasi Müncheniin loukkaantuneena.

Bayern-konkari palasi pelikuntoon hiljattain, mutta on aloittanut kaksi peräkkäistä sarjaottelua penkin puolelta. Bayernin päävalmentaja Julian Nagelsmann sai vastata lehdistötilaisuudessa kysymyksiin Müllerin tilanteesta.

– Valmentajan näkökulmasta on sanottava se, että työni on analysoida pelaajien esityksiä harjoituksissa ja otteluissa ja sitä, millaisessa iskussa pelaaja on. On varsin normaalia, että loukkaantuneena ollut pelaaja jää hetkeksi taka-alalle palatessaan hyvin pelanneen joukkueen vahvuuteen. Jotkut ovat edellä nokkimisjärjestyksessä ja nyt hänen on tehtävä töitä päästäkseen avauskokoonpanoon.

Sport Bildin mukaan Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Hans-Dieter Flick suunnittelee jättävänsä Müllerin sivuun maajoukkueesta. Müller ei ainakaan toistaiseksi kuulu valmentajan suunnitelmiin puolentoista vuoden päästä pelattavaa EM-lopputurnausta varten.