Joel Pohjanpalo iski lauantaina voittomaalin Beneventon verkkoon, kun Venezia haki täyden pistepotin Etelä-Italiasta ja jatkaa taisteluaan Serie B:n häntäpäässä.

Pohjanpalo on tehnyt kuluvalla sarjakaudella yhdeksän maalia ja on Serie B:n maalipörssissä komeasti kolmantena.

Lauantainen tappio tiesi samalla sitä, että Beneventon seurajohto päätti antaa potkut päävalmentajalleen Fabio Cannavarolle. Vielä toissa kaudella Serie A:ssa pelannut Benevento on sarjataulukossa 19. sijalla. Pohjanpalon, Jesse Jorosen ja Niki Mäenpään edustama Venezia on sijan korkeammalla.

49-vuotias Cannavaro saapui Beneventon peräsimeen syksyllä. Benevento aloitti kauden surkeasti ja seurajohto palkkasi Cannavaron päävalmentajakseen kuudennen sarjakierroksen jälkeen. Cannavaro valmensi Beneventoa 17 sarjaottelussa. Menestys oli huonoa. Tuloksena oli kolme voittoa, seitsemän tasapeliä ja seitsemän tappiota.

Cannavaro voitti pelaajaurallaan muun muassa maailmanmestaruuden Italian paidassa. Lisäksi hän voitti Ballon d’Orin vuonna 2006. Cannavaro on edelleen viimeisin Ballon d’Orin voittanut puolustaja.

Sportitalia

@tvdellosport
CANNAVARO ESONERATO ❌

"Il @bncalcio comunica di aver sollevato Fabio Cannavaro dal suo incarico di allenatore della prima squadra. Contestualmente sono stati esonerati il vice allenatore Paolo Cannavaro e il Direttore sportivo Pasquale Foggia”

#sportitalia #serieb #cannavaro