Huuhkajien laitapuolustaja Jere Uronen vaihtoi viime kuussa seuraa toista kertaa lyhyen ajan sisällä, kun hän lähti ranskalaisen Stade Brestois 29:n riveistä lainalle saksalaiseen Schalkeen, jolla on diilissä osto-optio mukana.

Brestiin hän oli siirtynyt vain 1,5 vuotta aiemmin belgialaisesta Genkistä. Maajoukkueen ystävät olivat innoissaan Urosen, 28, siirrosta laadukkaaseen Ranskan pääsarjaan, mutta elämä Ligue 1:ssä ei vastannut lopulta odotuksia.

– Mielenkiintoinen seikkailu, sanotaan näin. Kaikki vähänkään seuraavat tietävät, että se ei ollut sellainen setti kuin itse halusin. Näin jälkikäteen pitää katsoa vähän itsekin peiliin, että teinkö oikeita valintoja, mutta nämä ovat sellaisia asioita, jotka pitää kokea ennen kuin voi tietää, kommentoi Uronen Viaplayn haastattelussa.

– Totta kai olen pettynyt siitä, miten siellä meni. Samaan aikaan kaksijakoiset fiilikset, koska minusta tuntuu kuitenkin, että pelasin hyvällä tasolla melkein kaikissa pelaamissani peleissä. Tiedän myös, että treenasin hyvällä tasolla ja tiedän, ettei se ollut siitä kiinni, ettenkö olisi pärjännyt.

Uronen muistutti, että hänen tilanteensa Ranskassa ei ollut mitenkään ainutlaatuinen ammattilaisjalkapallossa. ”Aina vain ei kaikki natsaa”. Positiivisena kokemuksena käteen jäivät ottelut suurseuroja, kuten PSG:tä, Marseillea ja AS Monacoa vastaan. Siirtoa Bundesliigaan ei tarvinnut Urosen mukaan pähkäillä kauan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FC Schalke 04

@s04
✍️✅

Der #S04 leiht Linksverteidiger Jere #Uronen mit Kaufoption vom französischen Erstligisten Stade Brest aus.

Herzlich willkommen, Jere! 🔵⚪️

– Oli se aika helppo [päätös]. Ei sitä tarvinnut miettiä perheenkään kanssa. Ei tästä seurasta voi sanoa tarpeeksi. Sijainnin osalta me pääsimme vähän niin kuin vanhoille kotikonnuille, tosi lähelle Belgiaa.

– Tosi iloinen perheen puolesta myös. Tiedän, että vaimolla on paljon kavereita Belgiassa. Pääsimme lähelle heitä ja pystymme nauttimaan taas tästä, että olemme tavallaan taas sivilisaation sisällä eikä siellä ulkopuolella.

– Se oli myös sellainen asia, joka painoi mieltäni todella paljon Ranskassa, kun me emme oikein koskaan päässeet viihtymään siellä perheenä ja pystyneet tekemään niitä asioita, jotka tekevät meidät onnelliseksi.

Uronen on ehtinyt pelata Saksassa viisi Bundesliiga-ottelua, mutta hän hakee vielä ensimmäistä voittoaan sarjajumbo Schalken riveissä.

Bundesliigan sarjataulukko 2022-23