Skotlanti otti tiistaina ison voiton miesten EM-karsinnoissa, kun se kaatoi Espanjan kotikentällään 2-0 Scott McTominayn maaleilla.

Espanja piti tuttuun tapaan palloa valtaosan ajasta, mutta sillä oli suuria vaikeuksia edetä hyville maalipaikoille.

Päivän päätteeksi kummallakin joukkueella oli yhtä monta laukausta kohti maalia (3) ja Skotlanti oli luonut yhden maalintekoyrityksen enemmän (9). Maaliodottama kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 0.83-0.54.

Espanjan puolustuksessa debytoinut David García sanoi, että Hampden Parkin pitkä nurmi hankaloitti La Rojan pelaamista.

– Näimme jo, että ruoho oli liian pitkä, ja se maksoi meille. Emme voi selitellä sitä, vaan meidän on katsottava peiliin ja korjattava, mitä teimme tänään väärin, sanoi García Marcan haastattelussa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Scotland put an end to Spain’s 19-game unbeaten streak in European qualifiers with their first win against the Spanish since 1984 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Espanjan keskikenttäpelaaja Rodri taas haukkui Skotlannin pelitavan.

– Me teimme monta hyvää asiaa voittaaksemme pelin. Päästimme helppoja maaleja. Tämä on jalkapalloa – jos päästää helppoja maaleja, siitä rangaistaan, sanoi Rodri Viaplayn haastattelussa.

– Se on heidän pelitapansa, mutta minusta se on roskaa. Aina tuhlaamassa aikaa, aina provosoimassa, aina kaatuilemassa. Minusta se ei ole jalkapalloa.

– Me opimme seuraavaa kertaa varten. Me haluamme mennä kaksinkamppailuihin ja taistella. Me taistelemme aina, mutta tässä ei ole kyse taistelusta. Tässä on kyse ajanpeluusta. Neljä tai viisi pelaajaa kaatuilemassa, mutta se riippuu tuomarista, ei meistä.

– Me teimme tänään monia hyviä asioita, mutta maalit ovat se tärkein asia, emmekä onnistuneet maalinteossa.

EM-karsintojen lohko A
#JoukkueOVTHMP
1Skotlanti SCO22005-06
2Espanja ESP21013-23
3Norja NOR20111-41
4Georgia GEO10101-11
5Kypros CYP10010-30

Lue lisää EM-karsinnoista!