Huuhkajien haaveet ensi kesän EM-kisoista menivät murskaksi torstaina, kun Suomi hävisi Walesin vieraana 1-4 jatkokarsintojen välierässä.

Ottelu alkoi Suomen kannalta painajaismaisesti, kun kotijoukkue siirtyi jo kolmannella minuutilla johtoon. Yksi seinäsyöttö avasi Huuhkajien puolustuksen täysin, Lukas Hradecky torjui ensimmäisen yrityksen, mutta David Brooks laittoi irtopallon sisään.

Wales osui toistamiseen vajaan 40 minuutin kohdalla. Isännille vihellettiin vapaapotku, kun Miro Tenho tönäisi Brennan Johnsonin kumoon rangaistusalueen tuntumassa. Harry Wilson siirsi vapaapotkusta pallon Neco Williamsille, joka täräytti voimakkaan kudin ylänurkkaan.

Suomi kavensi hieman ennen taukovihellystä. Nikolai Alho ja Joel Pohjanpalo pelasivat pallon linjan taakse Teemu Pukille, joka ujutti pelivälineen etukulmasta sisään.

Toinen puolisko alkoi Suomen kannalta yhtä karmeasti kuin ensimmäinenkin, kun Wales osui 47. minuutilla jälleen vapaapotkusta. Kotijoukkue voitti rangaistusalueella ykkös- ja kakkospallon ja lopulta peliväline tuli Johnsonille, joka siirsi kuulan lähietäisyydeltä verkkoon.

Isännät heiluttivat verkkoa myös 80. minuutilla kulmapotkusta, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Walesin pelaaja vaikutti peliin paitsioasemassa häiritsemällä Hradeckya, joka yritti torjua Ben Daviesin puskua.

Viisi minuuttia myöhemmin Wales nakutti viimeisen naulan Suomen arkkuun tilanteesta, joka vaikutti täysin vaarattomalta. Tenho menetti alimpana pelaajana pallon Daniel Jamesille, joka kiersi Hradeckyn ennen kuin laittoi pelivälineen sisään.

Wales kohtaa karsinnan finaalissa Puolan, joka kuritti omassa välierässään Viroa maalein 5-1. Finaalin voittaja pelaa kesän EM-kisoissa samassa lohkossa Ranskan, Hollannin ja Itävallan kanssa.