Lionel Messistä tuli tiistaina kolmas miespelaaja, joka on onnistunut tekemään sata maalia A-maajoukkuetasolla, kun hänen edustamansa Argentiina voitti Curaçaon ystävyysottelussa 7-0.

Argentiinan maailmanmestaruuteen johdattanut Messi, 35, iski ottelussa hattutempun ja nosti siten maalisaldonsa maajoukkueessa 102 osumaan. Kyseessä oli hänen 174. A-maaottelunsa.

Viime torstaina Messille tuli täyteen 800 maalia ammattilaisurallaan, kun Argentiina voitti Panaman 2-0.

Messin lisäksi sataan maaliin miesten maajoukkuepeleissä ovat yltäneet Portugalin Cristiano Ronaldo (122) ja Iranin Ali Daei (109).

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
Messi + 🇦🇷  = 100x⚽

Naisten puolella sadan maajoukkuemaalin kerhossa on peräti 18 pelaajaa. Listan kärkinimellä, Kanadan Christine Sinclairilla on kasassa jo 322 A-maaottelua ja niissä 190 maalia.

Eteläamerikkalaisista pelaajista ainoastaan Messi ja Brasilian naisten joukkueessa pelannut Marta ovat yltäneet sataan maaliin.

– Toivon, että niitä (Messin maaleja) tulee lisää, hän ansaitsee kaiken ylistyksen. On myös hyvä, että nämä maalit syntyivät Argentiinan maaperällä, sillä on myös erityistä arvoa, kommentoi Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni ESPN:n mukaan.