Voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, kun Hollanti kaatoi maanantaina Gibraltarin 3-0 miesten EM-karsinnoissa.

Lukemia voidaan pitää varsin maltillisina, kun katsastellaan pelin muita tilastoja. Vedot kirjattiin Hollannin hyväksi 51-0 ja pallonhallinta jakautui joukkueiden välillä prosenttiyksiköin 86-14.

Gibraltarin maalivahti Dayle Coleing säästi vierasjoukkueen suuremmalta tappiolta yhdeksällä torjunnallaan. Maaliodottamaa Hollanti kerrytti 5.04 verran.

Onnistuneita syöttöjä Gibraltarille kertyi 55 kappaletta, mikä oli alle 50 prosenttia sen kaikista syöttöyrityksistä. Hollannille onnistuneita syöttöjä kertyi hieman alle 700.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka Live

@Squawka_Live
FT: Netherlands 3-0 Gibraltar

xG: 5.04-0.00
Shots: 51-0
Shots on target: 12-0
Possession: 86%-14%
Passes: 694-55
Corners: 19-0

FIFTY-ONE shots. 😳

#EURO2024

Gibraltarin urakkaa vaikeutti entisestään se, että vieraiden laitahyökkääjä Liam Walker poistettiin 51. minuutilla suoralla punaisella kortilla kentältä hänen taklattua törkeästi Mats Wiefferiä.

Hollannin maaleista vastasivat Memphis Depay ja Nathan Aké (2). Kyseessä oli Hollannin ensimmäinen voitto Ronald Koemanin palattua maajoukkueen peräsimeen.

Koeman luotsasi Oranjea ensimmäisen kerran vuosina 2018-2020 ennen kuin siirtyi Barcelonan päävalmentajaksi. Hän palasi Hollannin käskyttäjäksi Qatarin MM-kisojen jälkeen Louis van Gaalin jäätyä eläkkeelle. Koemanin paluuottelussa Hollanti hävisi Ranskalle 0-4.

Gibraltar on San Marinon jälkeen asukasluvultaan toiseksi pienin jäsenmaa Euroopan jalkapalloliitossa (UEFA) ja pinta-alaltaan kaikista pienin. 211 joukkueen FIFA:n maailmanrankingissa Gibraltar on sijalla 200.