HELSINKI. Markku Kanerva nimesi tänään tiistaina Huuhkajien joukkueen maaliskuussa pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Mukana on runsaasti tuttuja nimiä, mutta myös joitain yllättäjiä. Toisaalta jokunen tuttu nimi myös puuttuu listalta.

24 pelaajan listalle ei mahtunut muun muassa Jere Urosta, Lucas Lingmania eikä Onni Valakaria. Kaksi ensimmäistä poissaoloa selittyy loukkaantumisilla, mutta Valakarin kohdalla kyse ei ole siitä.

– Moni ihmettelee, missä on Jere Uronen. Nivusvamma. Kuntoutumassa hyvää vauhtia. Odotellaan viimeistä viestiä, miten Schalke suhtautuu, Kanerva sanoi lehdistötilaisuudessa. Kaksi pelaajaa tullaan vielä nimeämään joukkueeseen jälkijunassa, joten on mahdollista, että Uronen pääsee mukaan.

– Lucas Lingman on loukkaantuneena, pikku hiljaa kuntoutumassa.

– Onni Valakarilla on ollut vähän vaihteleva kausi, vähän vähemmän minuutteja. Jouduin jättämään listan ulkopuolelle muitakin sellaisia pelaajia, jotka ovat olleet aiemmin mukana. Aina pitää myös miettiä, mihin rooleihin [tarvitsemme pelaajia]. Kyllä Onnia seurataan, Kanerva vakuutti.

Toisaalta mukana on useita sellaisia pelaajia, jotka ovat juuri kuntoutuneet vaivoistaan.

Oliver Antman on ollut loukkaantuneena, mutta on toipunut pelikuntoon. Anssi Suhonen on kunnossa. Erilaisia sairastumisia ollut matkan varrella. Fredrik Jensenillä oli tulehdus kantapäässä. On täysillä treenannut jo, on täysin kunnossa, Kanerva sanoi.

Yksi mielenkiintoinen valinta liittyy myös maalivahtiosastoon. Lukas Hradecky on yhä selvä ykkönen ja Jesse Joronen yhtä selvä kakkonen. Kolmannen maalivahdin paikasta taistelua käydään tällä hetkellä kahden nuoren veräjänvartijan, Viljami Sinisalon, 21, ja Lucas Bergströmin, 20, välillä. Maaliskuun karsintaotteluihin Kanerva – tai pikemminkin maalivahtivalmentaja Antti Niemi – valitsi Aston Villan Sinisalon.

– Viljami Sinisalo valittiin yhdeksi maalivahdiksi, hän antoi Portugalissa hyviä näyttöjä. Maalivahdit ovat pääasiassa Antti Niemen valintoja. Lähitulevaisuus näyttää [kumpi nousee jatkossa Huuhkajien maalivahdiksi]. Missä he pelaavat – ja nimenomaan pelaavat – ratkaisee, kumpi sieltä nousee jatkossa, Sinisalo vai Bergström, Kanerva kommentoi.

Huuhkajat kohtaa EM-karsintojen ensimmäisissä otteluissa Tanskan 23.3. ja Pohjois-Irlannin 26.3. Molemmat ovat vierasotteluita.

– Tämä on mahdollisuuksien lohko. Tanska on ennakkosuosikki, mutta Pohjois-Irlanti, Slovenia ja me ollaan ne seuraavat haastajat. Kazakstan on musta hevonen. San Marino pitää hoitaa, Kanerva arvioi Suomen mahdollisuuksia.

– Päiväunia voi aina nähdä, kyllähän kuusi pistettä kahdesta ensimmäisestä pelistä olisi uskomaton suoritus. Jos neljä pistettä tuodaan, se olisi aika pirun hyvä alku.

– Taso pitää säilyttää, notkahduksia ei saisi hirveästi tulla. Kazakstan tulee varmasti hämmentämään tätä lohkoa, mutta tämä on mahdollisuuksien lohko.

Huuhkajien joukkue maaliskuun EM-karsintaotteluihin

Maalivahdit

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Venezia FC
Viljami Sinisalo, Aston Villa

Puolustajat

Robert Ivanov, Warta Poznan
Leo Väisänen, Austin FC
Richard Jensen, Gornik Zabrze
Arttu Hoskonen, Cracovia
Tuomas Ollila, HJK
Nikolai Alho, Volos NPS

Keskikenttäpelaajat

Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Pyry Soiri, HJK
Glen Kamara, Glasgow Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, Inter Miami CF
Robin Lod, Minnesota United FC
Kaan Kairinen, Sparta Praha
Anssi Suhonen, Hamburger SV
Niilo Mäenpää, Warta Poznan

Hyökkääjät

Teemu Pukki, Norwich City FC
Marcus Forss, Middlesbrough FC
Joel Pohjanpalo, Venezia FC
Benjamin Källman, Cracovia
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Oliver Antman, FC Groningen

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila