Gerard Piqué lopetti marraskuussa pelaajauransa.

Piqué menetti avauskokoonpanon paikkansa Barcelonassa ja jäi pienelle peliajalle syyskaudella. Se johti siihen, että topparina tunnettu Piqué lopetti uransa kesken kauden.

Pep Guardiola valmensi Piquétä Barcelonassa vuodet 2008-12. Piqué nousi seuran edustusjoukkueeseen samana kesänä, kun Guardiola valittiin joukkueen päävalmentajaksi. Piqué nousi Guardiolan alaisuudessa pelipaikkansa ehdottomaan eliittiin.

Gerard Romero haastatteli Piquétä, joka kertoi ajastaan Guardiolan kanssa.

– Voisin sanoa vaikka ja mitä. Meillä oli joukkueena Guardiolan kanssa uskomaton suhde, mutta viimeisellä kaudella siinä oli enemmän jännitteitä.

Piquén mukaan Guardiola osasi olla myös tarvittaessa hyvin ankara.

– Toisella kaudella uudenvuoden tuntumassa sain tuntea sen ollessani Puigcerdàssa. Siellä oli aina kylmä ja menin sinne lyhythihaisessa paidassa. Sen jälkeen saavuin joukkueen pariin angiinan kanssa. Guardiola näki kuvan, jossa olin lumen keskellä lyhythihaisessa paidassa. Hän antoi minulle 12 000 euron sakot ja lisäksi minun piti maksaa joukkueen illallinen. Lisäksi matkustimme kolmen tunnin lennolla vieraspeliin Teneriffalle, eikä hän lopulta ottanut minua kokoonpanoon, vaikka vanhempani tulivat paikan päälle otteluun.

Piqué tuli urallaan tunnetuksi varsin villinä bilettäjänä.

– Olin 22-vuotias ja juhlin yöelämässä enemmän kuin laki sallii. Joka päivä. Voitimme kaiken Barcelonan kanssa ja en mennyt bilettämään ainoastaan ottelua edeltävänä päivänä ja pelipäivänä.