Erling Haaland siirtyi viime kesänä Borussia Dortmundista Manchester Cityyn.

Siirto on ollut Haalandille ja Manchester Citylle todellinen jättimenestys. Kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, on Haaland tehnyt 37 ottelussa yhteensä 42 maalia. Haaland johtaa Valioliigan ja Mestarien liigan maalipörssejä.

Viime kesänä Manchester Cityn uutisoitiin maksaneen Haalandista noin 60 miljoonaa euroa.

The Timesin mukaan summa on kuitenkin suurempi.

Manchester City maksoi Haalandista Dortmundille reilut 60 miljoonaa euroa ja lisäksi seura maksoi 40 miljoonaa euroa jaettavaksi Haalandin Alf-Inge -isälle ja pelaajaa edustavalle Rafaela Pimentalle. Alf-Inge ja Pimenta saivat kummatkin noin 20 miljoonaa euroa.

Haaland allekirjoitti aiemmin tällä viikolla yhteistyösopimuksen Niken kanssa. Timesin mukaan Nike maksaa Haalandille yhteistyöstä vuosittain noin 23 miljoonaa euroa. Nike sponsoroi myös muun muassa Cristiano Ronaldoa ja Kylian Mbappéa. Nike tosin maksaa kaksikolle vähemmän kuin Haalandille.