AS Roma eteni torstaina Eurooppa-liigan loppuotteluun pitämällä pintansa Bayer Leverkusenia vastaan.

José Mourinhon luotsaama Roma voitti välierien avausosan kotikentällään 1-0 ja lähti Leverkusenin vieraaksi puolustamaan johtoaan.

Toinen välierä päättyi 0-0-tasapeliin. Kotijoukkueelle kirjattiin 23 maalintekoyritystä ja Romalle vain yksi. Leverkusenin suomalaisvahdin Lukas Hradeckyn ei tarvinnut torjua torstaina kertaakaan.

Roma on saanut toisen välierän jälkeen niin kritiikkiä kuin kehuja esityksestään. Joidenkin mielestä Mourinhon joukkue vain kaatuili teatraalisesti ja pelasi antijalkapalloa. Toisten mielestä Roma näytti tyylipisteistä välittämättä, mistä tulosurheilussa on kyse.

Leverkusenin keskikenttäpelaaja Kerem Demirbay lukeutuu ensimmäiseen leiriin.

– On sääli, että näin korkealla tasolla välierässä tällaisesta pelaamisesta palkitaan. He tekivät lopusta todella ruman, kommentoi Demirbay RTL:lle.

Hradecky ihmetteli, miten Roman pelityyli on vienyt sen niin pitkälle kilpailussa.

– En tiedä oikeastaan, miten ne (Roma) ovat päässeet tähän asti. Eihän tuolla pelillä voi neljää otteluparia voittaa, huokaili Hradecky Viaplayn haastattelussa.

– Mourinhon futista… Turhauttavaa, ettei päästy tuon muurin läpi. Yksipuolinen esitys tänään, ei vain saatu maalia. Se kiteyttää kaiken.

AS Roma kohtaa 31. toukokuuta pelattavassa finaalissa Sevillan.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
“En mä tiedä miten ne on oikeastaan tähän asti päässy”

Lukas Hradecký oli luonnollisesti pettynyt mies Eurooppa-Liigan välierätappion jälkeen. Leverkusenin kapteeni antoi myös oman näkemyksensä José Mourinhon pelityylille. 👀

#UELfi #Huuhkajat